Reakcije na izbor čitatelja Indexa - Pozitivka Sandra: Ponosna sam! Negativac Štimac: Čitajte moj fejs

Foto: Ronald Goršić, Boris Kovačev / Cropix

MINISTAR Jovanović: "Ogroman broj glasača koji su u vašoj anketi olimpijce proglasili pozitivom godine, uzor su mladima da se bave sportom. S druge strane, s pravom su za glavne negativce ocijenili nogometnu močvaru."

Upravo na mjestu gdje je prije dvije godine ta močvara svojim smradom nesnosno i nepovratno zapuhnula hrvatski nogomet, Kristalnoj dvorani hotela Westin, proslavljen je "Veliki dan hrvatskog sporta na kojem je HOO proglasio najuspješnije u olimpijskoj 2012."

Nama je to bila prilika da tamo okupljene junake i antijunake Indexovog izbora, koji je prikupio preko 30 tisuća glasača, pitamo za komentar rezultata ankete.

Svima "anketiranima", osim Slavku Goluži, postavili smo dva ista pitanja: Kako komentiraju prvoplasirane u izboru za "Indexovu pozitivu" i "negativu 2012."? Rukometni izbornik je zbog specifičnog položaja na obje liste - diobe prvog mjesta "pozitive" i drugog mjesta "negative", dobio pitanje da prokomentira upravo to.

Ministar Jovanović: Zadatak Ministarstva sporta je da nogomet iduće godine ne bude močvara na listi negativnosti

"Pobjeda olimpijaca i u izboru čitatelja Indexa, putokaz je kako dobri savezi trebaju funkcionirati: Uz njihovu organizaciju i poticaj i pomoć HOO-a i Vlade, dolazimo do velikih uspjeha.

S druge strane, čitatelji Indexa su s pravom za glavne negativce ocijenili nogometnu močvaru. Vjerujem da će pomacima, nakon poruka koje je poslao Platini, ta močvara biti isušena uz svesrdnu pomoć ministarstva, koje će od siječnja na raspolaganju imati 20-ak inspektora prvog stupnja i tri glavna, državna inspektora. S obzirom na to da do sada nismo imali nikoga, to će biti veliki pomak i pomoć da se spriječe i iskorijene brojne negativnosti, koje su u hrvatskom nogometu rezultirale sukobom interesa, iskorištavanja igrača, javnih sredstava za osobno bogaćenje, namještanja rezultata i poštenog suđenja koje se moralo platiti.

Zbog toga svega, zadatak je Ministarstva sporta i Sportske inspekcije, da nogomet i nogometna močvara ne budu prvi na negativnoj listi, kao što je bio slučaj ove godine."

Slavko Goluža: Sve se pozitivnosti stave na stranu i izmisli sukob, kojeg ne želim komentirati, jer ga nije bilo

"Što se tiče pozitive, moram vas pitati, koji je to sport u Hrvatskoj u osam mjeseci osvojio dvije medalje i tko je bio izbornik? I sve se pozitivnosti stave na stranu i izmisli sukob, kojeg ne želim komentirati, jer ga nije bilo. Nikad nisam imao sukob s nijednim igračem. Uvijek sam se ponašao profesionalno i zahtijevao isto takvo ponašanje prema meni.

Nije bilo nikakvog sukoba između Balića i mene. Ja sam izbornik i Balićevo izostavljanje bilo  je moja odluka. Sve te negativne stvari koje se pričaju i pišu, želim pretvoriti u pozitivu. Mlad sam trener, zašto ne uzeti dobro i učiti?

Igor Štimac: Što očekivati od Indexa?

"Želim svim čitateljima Indexa sretan Božić i uspješnu Novu godinu. Za sve ostalo pratite moj Facebook profil. Nije me iznenadilo što 'moja' reprezentacija nije skupila veći broj glasova na ljestvici najpozitivnijih događaja godine, jer se radi o Indexu."

Podatak da su Indexovi korisnici glasovima  itekako nagradili Bilićevu Hrvatsku, koja se od Eura oprostila u skupini, Štimac nije želio komentirati.

Ivan Ivančić: Olimpijci su zaslužili prvo mjesto, a Mamić i Štimac su dobri prijatelji.

"U neimaštini narod najviše gleda one uspješne, a hrvatski olimpijci su bili veoma uspješni i bilo je za očekivati da će dobiti toliko puno glasova. Zaslužili su to mjesto.

Izuzetno sam dobar s Mamićem, koji pomaže mom klubu, a Štimac je kao izbornik nastavio vrlo uspješno i ne bi ih svrstao na negativnu stranu. Ne smeta mi što su jedan o drugom ružno govorili u kampanji, to je inscenirano. Oni su jako dobri prijatelji."

Sandra Perković: Ponosna sam i hvala vam, a Mamić i Štimac neka rasturaju i dalje


Ponosna sam što su me čitatelji Indexa prepoznali kao najpozitivniju sportsku ličnost, zajedno s ostalim olimpijcima. Pokazali smo što su Hrvati i koliko mogu, ali ne samo u sportu, nego i promociji Hrvatske. Hvala svima koji su glasali za nas.

Što se tiče Mamića i Štimca kada dva tako uspješna čovjeka vode reprezentaciju i savez, to ne može biti ništa loše i ne bi trebalo smetati čitatelje Indexa. Ja im želim svu sreću u njihovoj suradnji. Neka svatko od njih rastura sa svog kraja i neka se to spoji i neka budemo najbolji.

Zlatko Mateša: Rezultati vaše ankete pokazuju da sport ujedinjuje

"Broj glasova koji su u vašoj anketi dobili naši olimpijci, pokazuje ono što je poznato: Sport je nešto što ujedinjuje, ali i što u teškim vremenima kao što je ovo, daje perspektivu. A i da nema ovog razloga, Olimpijske Igre najveći su sportski događaj, a osvajanje medalje tamo, najveće postignuće, pa to objašnjava zašto su vaši čitatelji tako glasali.

Mi smo samo segment koji pruža logističku podršku našim sportašima, u sustavu gdje svatko radi svoj posao. Na nama je da to sve omogućimo i financiramo.

Glede negativne strane ankete, čovjek uvijek mora graditi svoju vjerodostojnost na konzekventnim stavovima. Naravno, nekad stav može prilagoditi, ali ne tako da izgubi tu vjerodostojnost i očito je tu problem."

Ratko Rudić: Glasovi vaših čitatelja pokazuju koliko je postignuće olimpijsko zlato

"Hvala čitateljima Indexa što su i nas svrstali u najveću pozitivu. Olimpijska medalja nije samo sportsko, nego dostignuće cijelog društva. Drago mi je da se, prije svega mladi, žele poistovjetiti s našim uspjehom, koji je plod ogromnog truda i odricanja i to je jako dobra poruka za sve, koji se bave sportom, ali i bilo kojom drugom aktivnošću.

A ovaj drugi izbor ne bi htio komentirati."

Josip Pavić: Nagradili ste nevjerojatan uspjeh

"Apsolutno mi je jasno zašto su vaši čitatelji izabrali uspjehe na Olimpijadi kao najljepši događaj godine. Bilo je to realno za očekivati s obzirom na nevjerojatan uspjeh koji smo tamo postigli."

"Vidim da je Bilićeva reprezentacija na Euru visoko na popisu. Mislim da je to i zaslužila. Uvijek ćemo se sjećati onog udarca Rakitića glavom, tko zna što bi se dogodilo da smo to zabili. Igrali smo u skupini s finalistima Eura i moramo biti zadovoljni. U svakom slučaju bila je to lijepa priča.

"Negativni događaji? Njih ne bi komentirao. Okrenimo se onim lijepima uoči nove godine."

Srebrni četverac: Lijepo i bez komentara

"Lijepo je da su nas svrstali među najpozitivnije, a negativu ne bi komentirali."

Giovanni Cernogoraz: Zasluženo smo pobijedili u vašem izboru, a nogomet ne pratim

"Mislim da smo svi mi olimpijci s medaljama zasluženo pobijedili u Indexovom izboru. Što se tiče drugog pitanja, ne pratim nogomet i neću ništa reći."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.