Repešin trenerski tandem: Jakša Vulić i Veljko Mršić grade novu Cedevitu

Foto: KK Cedevita

NOVOM treneru Cedevite Jasminu Repeši na klupi će pomagati dva trenera koji su kao prvi treneri prošle sezone jedno vrijeme vodili Cedevitu i Cibonu. To su Jakša Vulić i Veljko Mršić.

Uz njih, trener za video pripremu i snimanje protivnika kao i prošle sezone bit će Dražen Orešković a kondicijski trener i dalje je Slaven Hlupić. Liječnik je i dalje dr. Tomislav Cerovečki a fizioterapeuti Slaven Durlen i Petar Leko dok je team manager kao i prije Mate Skelin.

Cedevita je na službenoj stranici predstavila novi trenerski tandem:

Jakša Vulić ( rođen 1964. Split ) priključio se tadašnjem Hironu kao košarkaš koji je većinu karijere proveo u KK Zagrebu čiji je bio i kapetan a sezonu je proveo i u Vinkovcima. U tada zagrebačkom trećeligašu Hironu Vulić je odlučio okončati igračku karijeru te dolazi 1997. a ulaskom u 2. ligu 1998. Vulić postaje i trener koji je sjedio na klupi Hiron Botinca pet sezona. Pod njegovom trenerskom palicom klub je ušao u hrvatsku A-1 ligu 2002. a vodio je klub i u prvoj prvoligaškoj sezoni kada je osvajanjem 5. mjesta u A-1 Ligi za prvaka osigurao plasman u FIBA kup. Nakon sjajne sezone u A-1 ligi, Vuliću je ponuđen angažman za trenera Zagreba što je prihvatio, no u Trnskom se zadržao tek nekoliko mjeseci i odlazi u siječnju 2004. Hiron je za to vrijeme vodio dotadašnji pomoćni trener Dejan Jovović, a Vulić se kao prvi trener u Podsused vraća u sezoni 04/05. Dobrim vođenjem kluba, po završetku sezone stiže poziv iz Hercegovine, koji Vulić prihvaća te u ljeto 2005. postaje trener KK Široki Hercegtisak s kojim osvaja naslov prvaka Bosne i Hercegovine kao i Kup. Privučen ambicijama bivšeg kluba, koji u međuvremenu mijenja ime u KK Cedevita, a u prvoj su ga sezoni vodili Srećko Medvedec i Rudolf Jugo, vraća se po treći puta u Sutinska vrela te klub vodi u sezoni 06/07. Početkom sezone 07/08 Cedevita ispada iz kvalifikacija za FIBA kup od Strumice, a dva poraza na startu A-1 lige dovode do njegovog odlaska. Vulić je kasnije bio trener Dubrave a kao trener juniora Širokog 10/11 osvaja naslov prvaka BiH te postaje i izbornik reprezentacije Hrvatske za taj uzrast koju vodi na Europskom prvenstvu 2011. u Poljskoj. Nakon sezone 11/12 na klupi juniora Širokog Vulić se vraća u Cedevitu, također na mjesto trenera juniora i klupe Mladosti u A-2 ligi centar. Sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske kao izbornik osvaja naslov europskog prvaka u Litvi u ljeto 2012. Ubrzo u sezoni 12/13 prelazi na mjesto pomoćnog trenera Boži Maljkoviću nakon čijeg odlaska postaje privremeni trener do dolaska Ace Petrovića kojem je također pomoćnih. Samostalno je vodio Cedevitu u susretu Eurolige u Milanu i ABA lige protiv Partizana u Beogradu. Odlaskom Ace Petrovića preuzima momčad u posljednja tri kola ABA lige i vodi klub u Ligi za prvaka.

Veljko Mršić ( rođen 1971. Split ) bogatu igračku karijeru započeo je u Borcu iz Čapljine a igrao je u Ciboni 89/95, turskom Nesasu, litavskom Žalgirisu, pa opet Ciboni 97/98, talijanskom Vareseu, španjolskoj Unicaji Malagi, grčkom Olympiacosu, španjolskoj Gironi, talijanskom Milanu, španjolskoj Granadi, Splitu 03/04, turskom Ulkeru a karijeru je okončao u ukrajinskom Kijevu 04/05. Kao hrvatski reprezentativac osvojio je broncu na Europskim prvenstvima 1993. i 1995. te Svjetskom prvenstvu 1994. Igrao je na Olimpijskim igrama 1996. te Europskim prvenstvima 1999. i 2001. Pet je puta bio prvak sa Cibonom i jednom sa Vareseom dok je s Unicajom osvojio Kup Koraća. Kao trener vodio je Split 2006. i Varese 2007. Bio je trener u omladinskom pogonu Cibone da bi kao juniorski trener Cedevite osvojio naslov prvaka Hrvatske 11/12. U sezoni 12/13 prvi je trener Cibone do odlaska u studenom 2012.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.