Repešu ne brine poraz od Makedonaca, već ozljeda Šarića: "Samo da nije ozbiljna..."

Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

HRVATSKA je izgubila u prvoj pripremnoj utakmici za Eurobasket od Makedonije sa 78:74. Hrvatski izbornik Jasmin Repeša, ipak, nije nezadovoljan.

"Poraz mi nije teško pao. Htjeli smo pobijediti, ali nismo uspjeli.  Prije četiri godine igrali smo na turniru u Izmiru tako dobro da bismo, da se Eurobasket igrao ondje, vjerojatno bili europski prvaci. U prvoj pripremnoj utakmici očekivao sam dosta oscilacija. Dok je bilo svježine nije bilo loše, ali onda je došlo do viška driblinga, do nedostatka komunikacije u obrani kojoj su najviše dali Bogdanović i Tomas", rekao je Repeša koji je sredinom treće četvrtine ostao bez Darija Šarića.

"Sada je najvažnije da svi budemo zdravi, da Šarićeva ozljeda nije ozbiljna, pa ćemo doći i do igre kakvu svi priželjkujemo."

Aleš Pipan, Slovenac na klupi Makedonije, u ovom susretu nije mogao računati na Peru Antića koji završava transfer u NBA ligu, ali je imao na raspolaganju Boa McCaleba.

"Ne bih puno govorio o utakmici jer ona je bila pripremna, a takve služe trenerima da vide gdje su. Mi se svi pripremamo za Eurobasket, a ne za prijateljske utakmice. Vidjelo se da smo mi već odigrali dvije utakmice i da smo bili sigurniji u igri, a i puno nam je značilo što nam se za ovaj susret priključio Bo McCaleb. Utakmica je bila puna tempa, no noge su još teške, a niti šut nije na traženoj razini."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.