Sandru preskočio i Laureus: Perković neće večerati s Boltom, Messijem, Vonn i Serenom!

Foto: AFP

LAUREUS je objavio finaliste tradicionalnog izbora za najbolju sportašicu i sportaša, ali nažalost, i u tom prestižnom izboru "zaboravili" su na Sandru Perković, koja tako neće dobiti priliku družiti se s ostalim laueratima prilikom dodjele nagrade na gala-večeri u Monte Carlu.

Podsjećamo, vladarica svjetskog diska, dominantna olimpijska pobjednica, europska prvakinja i osvajačica Dijamantne Lige u 2012., u izboru za najbolju atletičarku Europe ove godine osvojila je tek četvrto mjesto, a IAAF je nije počastio niti nominacijom, točnije uvrštavanjem među 10 svjetskih atletičarki, od kojih su izabrali najbolju.

Kandidatkinje za sportašicu godine u Laureusovom izboru su atletičarke Jessica Ennis (Velika Britanija), Allyson Felix (SAD) i Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamajka), plivačica Missy Franklin (SAD), skijašica Lindsey Vonn (SAD) i tenisačica Serena Williams (SAD).

Od sportaša, nominirani su atletičari Usain Bolt (Jamajka) i Mo Farah (Velika Britanija), nogometaš Lionel Messi (Argentina), plivač Michael Phelps (SAD), vozač Formule 1 Sebastian Vettel (Njemačka) i biciklist Bradley Wiggins (Velika Britanija).

U kategoriji "momčad godine" nominirani su golf reprezentacija Europe na Ryder Cupu, Red Bull (Formula 1), Miami Heat, američka muška košarkaška reprezentacija, španjolska muška nogometna reprezentacija, kineska stolnoteniska reprezentacija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.