Seppi ususret Davis Cupa: Nema veze što sam svladao Čilića u Australiji, ovo je sasvim druga stvar

Foto: AFP

HRVATSKA teniska reprezentacija marljivo se priprema za važne Davis cup dvoboj protiv Italije.

"Prilagodba je uspjela jako dobro, uspjeli smo se prilagoditi na podlogu u prvih dan-dva. Na početku smo bili strašno impresionirani s brzinom terena i s velikim odskokom loptice, ali evo, došli smo do četvrtog dana treninga i uvjeti su potpuno drugačiji nego u prva dva-tri dana. Teren je dosta sporiji, vlažniji, lopta ne skače toliko, što ide u prilog domaćoj ekipi", rekao je Čilić u najavi susreta.

Vjerujem da su oni pratili naše treninge, osjetili su da smo u dobroj formi, da nam takav teren odgovara i evo, dan-dva prije mečeva su uspjeli malo promijeniti uvjete. Naravno, moramo se prilagoditi na to i vjerujem opet da će biti sve OK", dodao je najbolji hrvatski tenisač.

Smatra kako se šanse podjednake

"Ništa se nije promijenilo, šanse su i dalje 50:50. Oni su također mlada ekipa, kao i mi, jako su motivirani, igraju doma. No, opet, također mislim da mi imamo svoje kvalitete i mislim da će većina mečeva koje ćemo ovdje igrati biti potpuno otvorena. To je i neka čar Davis Cupa, domaća ekipa uvijek bira i traži ono što njima najviše odgovara ili što gostujućoj ekipi ne odgovara, tako je i u ovom slučaju", spremno će Čilić.

"Vjerujem da oni žele da igra postane što je više moguće fizički teža jer opet, to njima odgovara, neke duge dionice, oni su igrači koji vole duge mečeve i duge izmjene. Vjerujem da će s time i više ubaciti u igru i publiku, tako da je to za nas malo teža stvar, ali opet, spremni smo za sve i nadam se da će biti OK", istaknuo je.

Čilić je na Australian Openu nedavno poražen od Talijana Seppija

"Imaju se pravo pozivati na to jer je to stvar koja će Seppiju donijeti malo lakšu psihičku, a vjerojatno i taktičku pripremu, pokušat će iskoristiti neke stvari koje je koristio u Melbourneu. Za mene je važno da sam svjestan da nisam bio na najboljoj razini dolje u Melbourneu, nisam odigrao najbolji meč, ali opet, igrao sam u pet setova, imao sam dosta šansi, tako da u nekoj situaciji da odigram jako dobro, sa svoje strane bih opet mogao doći do pobjede."

Seppi je odmah odgovorio...

"Ne, to nije prednost. Ovo je novi meč u kojem ćemo krenuti ispočetka, u bitno drugačijim uvjetima. Eventualno mi ta pobjeda iz Australije može donijeti više samopouzdanja. Već sam nekoliko puta svladao Čilića, baš kao i on mene, tako da obojica imamo šansu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.