Šesti poraz u ABA ligi: Cedevita izgubila od Radničkog!

Foto:  Nenad Dugi/Cropix

CEDEVITA je poražena na gostovanju kod Radničkog u sklopu 15. kola ABA lige. Igrači Ace Petrovića izgubili su 85:77, a ovo im je bio šesti poraz u natjecanju.

> Cibona na krilima Smusha Parkera slomila Szolnoki, Split na Gripama srušio Olimpiju


Cedevita je odlično otvorila utakmicu te je na poluvremenu vodila 43:38. Petrovićevi igrači su čak vodili i u trećoj četvrtini, ali raspad sistema uslijedio je u posljednjoj dionici kada je domaćin došao u vodstvo koje nije ispuštao sve do kraja susreta.

Cedevitu je predvodio Marko Tomas koji je postigao 17 poena, dok su Suton i Green zabili po 15 koševa. Kod domaćina najbolji je bio Aleksandar Ćapin koji je ubacio 23 poena.

"Kada igrate na ovakvim terenima, poput Jezera, o kojem govorim u pozitivnom kontekstu, morate biti koncentrirani svih 40 minuta. Mi smo to bili samo 38", rekao je poslije poraza trener Cedevite Aco Petrović.

"Prvi put smo propustili šansu na 38:46 kada smo Sinoveca ostavili samog na tri poena. Drugi put je to bilo na 50:55 kada smo primili dvije trice Varde. Na kraju se utakmica može svesti na jednu rečenicu. Radnički je pogodio velike šuteve, a mi nismo i to je odlučilo."

Trener Radničkog Miroslav Nikolić dodao je: "Ovo je velika pobjeda za nas. Ćapin je pričekao i prepoznao pravi trenutak i pogodio pet trica. Borili smo se, izginuli na terenu. I da nismo pobijedili, poslije takvog pristupa nitko ne bi smio zamjeriti. Ovo nije bila naša najzrelija utakmica. U nekim smo igrali taktički mnogo bolje pa smo izgubili, ali odlično smo šutirali, što je na kraju presudilo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.