Shields održao riječ i pobijedio Maiu, Kim brutalno nokautirao Silvu!

Foto: Fightsite

UFC Fight Night 29 koji se u noći sa srijede na četvrtak održao u Brazilu donio nam je, kao što se i očekivalo, nekoliko iznimno atraktivnih mečeva, ali nije nedostajalo ni nokauta.

U glavnoj borbi u oktogonu su se našli Demian Maia i Jake Shields, koji je u danima prije borbe najavljivao svoju pobjedu te kako je itekako dobro "pročitao" Maiui i da zna sve njegove poteze, uspio je stići do pobjede, ali izuzetno teško.

Tijekom odrađenih pet rundi suci zaista nisu imali lagan posao, borba je bil poprilično izjednačena, ali na kraju je pobjedu ipak odnio Shields podijeljenom sudačkom odlukom. Dva suca dali su pobjedu Shieldsu rezultatom 48-47, a jedan sudac Demianu s 48-47.

Brazilac Erick Silva i dalje varira sa svojim nastupima, pa je nakon pobjede u posljednjem nastupu opet ubilježio jedan poraz, ali ovaj je bio prilično efektan. Kin Dong-Hyun iz Južne Koreje čak je bio nešto bolji i tijekom prve runde, ali drugu dionice borbe otvaraju zaista ludom razmjenom udaraca kakva se rijetko viđa u UFC-u i oboje su je nekako preživjeli. Nešto malo kasnije Kim je uspio odlično pogoditi Silvu, oborio ga je na pod, a tamo ga je jednim "čekićem" brutalno nokautirao i bilo je potrebno nekoliko minuta da se Erick osvijesti.

Thiago Silva borio se vrlo vjerojatno za ostanak u UFC-u nakon što nije uspio proći službeno vaganje te je zbog toga kažnjen smanjivanjem honorara i gubitkom prava na bonuse te je uspio slaviti jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Matta Hamilla i radilo se o relativno čistoj pobjedi.

Spomenimo i iznimno tešku pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom Joeyja Beltrana nad Fabiom Maldonadom, dok je Rousimar Palhares u svom prvom nastupu kao velteraš slavio polugom na gležnju nakon svega pola minute borbe u prvoj rundi.

UFC Fight Night 29 rezultati:

Jake Shields def. Demian Maia - podijeljena sudačka odluka
Dong Hyun Kim def. Erick Silva - KO (2R 3:01)
Thiago Silva def. Matt Hamill - jednoglasna sudačka odluka
Joey Beltran def. Fabio Maldonado - podijeljena sudačka odluka
Rousimar Palhares def. Mike Pierce - submission poluga na gležnju 1R 0:31)
Raphael Assuncao def. T.J. Dillashaw - podijeljena sudačka odluka

Igor Araujo def. Ildemar Alcantara - jednoglasna sudačka odluka
Yan Cabral def. David Mitchell - jednoglasna sudačka odluka

Chris Cariaso def. Iliarde Santos - TKO (2R 4:31)
Alan Patrick def. Garett Whiteley - TKO (1R, 3:54)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.