Sjajni Enner Valencia sa dva gola donio pobjedu Ekvadoru protiv Hondurasa

Foto:Hina

DANAŠNJI dan je definitivno bio kruna dosadašnjeg SP-a u Brazilu koje je i inače do sada ponudilo fantastičan i efikasan nogomet. Najprije je sjajna Kostarika pobijedila Italiju i u grupi sa tri svjetska prvaka se plasirala prva u osminu finala, da bi onda u ljepotici prvenstva Francuzi i Švicarcima i cijelom svijetu održali pravo predavanje iz modernog nogometa te su slavili 5:2.
 
Nakon tih poslastica, previše je bilo očekivati da će Honduras i Ekvador odigrati neku nezaboravnu utakmicu, no ispostavilo se da smo mogli uživati svih 90 minuta. Bilo je tu svega: golova, poništenih golova, nedosuđenih penala i preokreta, a utakmicu je odlučio sjajni Enner Valencia koji je s dva gola anulirao prednost Hondurasa i donio Ekvadoru pobjedu s kojoj se mogu nadati da će u posljednjem kolu protiv Francuske izboriti osminu finala. 
 
Francuska je uoči posljednjeg kola osigurala plasman u osminu finala te u posljednjem kolu čeka Ekvador koji ima tri boda, kao i Švicarska, ali bolju gol razliku. Ekvadorci imaju 3:3, dok su Švicarci na 4:6. Kako se prvo gleda gol razlika, a tek onda međusobni omjer, posljednje kolo bit će izuzetno zanimljivo.
 
Inače, samo kao zanimljivost i kao jedan fun fact, branič Hondurasa Izaguirre je večeras imao postotak uspješnih dodavanja 27 posto.
 
 

 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.