Slatka kemija Cedevite: Konačno izgledamo kao momčad!



POBJEDA nikad nije slađa nego kad se utakmica tijesno dobije šutom u samoj završnici. Igokea više nije jedina momčad koja ne zna za poraz u ABA ligi, a za to se pobrinuo Bracey Wright.

Goran Suton nije bio junak utakmice poput Wrighta. No, bio je jedan od boljih igrača Cedevite u današnjoj pobjedi, a za 14:12 min. u igri upisao je osam poena i četiri skoka.

"Mislim da je bilo dobrih trenutaka. Magično je djelovala zona i pobijedili smo srcem. Utakmica je mogla otići na obje strane, ali srećom Bracey je pogodio taj šut", rekao je Goran na konferenciji za novinare. "Mislim da smo opet imali dosta izgubljenih lopti i da to moramo stvarno popraviti. Bile su to neke izgubljene lopte koje nisu forsirane s njihove strane. Više smo mi krivi i tu smo im dali dosta poklona. No, prošlu i ovu utakmicu konačno smo počeli surađivati bolje kao momčad, kemija je bolja i mislim da se to vidi na terenu. Što se tiče moje igre, mislim da sam napredovao na treningu i to se i pokazuje na terenu. Sad se konačno osjećam bolje i konačno ulazim u neku formu gdje želim biti."

Ovo je povjerenje za budućnost

Trener Božidar Maljković pohvalio je obje ekipe: "Nema se puno toga dodati ovome što je rekao Goran. Dobili smo jednu jako dobru ekipu. Ja bih rekao vrhunsku ekipu, pametnu ekipu koja zna što hoće, koja igra zajedno i nijedna momčad u ovoj našoj Jadranskoj ligi ne igra tako kolektivno i u napadu i u obrani. Teško ih se može izbaciti iz koncepta i uvesti u nervozu. Imaju dva sjajna Amerikanca i ne zna se koji je važniji. Teško je dobiti jednu momčad kad nikoga ne možete ostaviti samog jer imaju izvanredne šutere i brzinu. Ja čestitam mojim igračima koji su u subotu putovali cijeli dan da bi u nedjelju odradili jedan trening i odigrali ovako hrabro i junački do posljednjeg atoma snage ovu utakmicu koja nam daje povjerenje za ubuduće."


Dobra vijest je i debi Marka Tomasa. "Istaknuo bih Tomasa koji nije spreman. I on i ja to znamo, ne velik je njegov doprinos u našoj igri. On će kad ojača noge i pluća igrati jako dobro i biti naš najbolji igrač", dodao je Maljković.

Strateg Cedevite nastavio je vjerovati Wrightu, unatoč tome što američki bek u završnici protiv Olympiacosa nije bio tako uspješan kao danas: "Wright je poznat šuter i dosta smo vremena čekali na njega da zabije te odlučujuće koševe. U Ateni je imao inicijativu i dva puta šutnuo. Međutim, vidjeli smo na snimci, bio je na njemu očigledan faul koji suci nisu svirali, tako da je promašio."

Kapetan gostiju Milan Dozet u porazu je zabio pet poena: "Mi smo prvo poluvrijeme odigrali na način na koji nismo igrali prvih šest utakmica u ligi. Drugo poluvrijeme smo odigrali kako treba, trener je od nas u svlačionici tražio da držimo rezultat u egalu i na kraju probamo dobiti. Drugo poluvrijeme smo odigrali onako kako znamo igrati. Na kraju smo ušli u egal, vodili smo zadnjih par minuta. Međutim, nismo uspjeli dobiti utakmicu. Sigurno da boli Wrightov šut zato što smo imali dobivenu utakmicu. No, iskusni smo igrači. Zaboravljamo i idemo dalje, a nadamo se da će nam se na nekoj drugoj utakmici vratiti da i mi pobijedimo uz takav šut. Ne vjerujem da će to ostaviti traga na ekipi."

Trener Igokee Dragan Bajić dojma je da se Cedevita diže u igri: "Čestitke ekipi na zasluženoj pobjedi. Kao što je i moj kapetan rekao, prvo poluvrijeme odigrali smo loše, u grču. Kako u fazi obrane, tako i u napadu. U svlačionici je bio dogovor da odigramo kao u prvih šest kola. Rezultat je kasnije bio u našu korist. Držali smo kontrolu rezultata do samog kraja i imali smo dva penala koje je Corsley promašio, što je normalno u košarci. U zadnjem napadu naš visoki igrač je preuzeo Wrighta i on je pogodio jako težak šut. Mislim da je Cedevita u odnosu na prethodna kola podigla nivo igre, a to se pogotovo vidjelo protiv Olympiacosa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.