Slovački hokejaši izbacili Kanadu u četvrtfinalu SP-a!

HOKEJAŠI Slovačke priredili su senzaciju pobjedom protiv Kanade 4:3 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

U helsinškoj Hartwall Areni igrači Vladimira Vujteka bolje su ušli u utakmicu povevši 2:0 pogocima Tomaša Kopeckyja i Miroslava Šatana. Kanađani su se ipak uspjeli konsolidirati. Evander Kane je pretkraj prve trećine smanjio, a Jeff Skinner i Alexandre Burows do kraja druge trećine preokrenuli.

Umjesto da odrade posao do kraja, igrači Brenta Suttera opet su stali, te je Milan Bartovič iz novoga ubojitog kontranapada izjednačio na 3:3 u 54. minuti utakmice. Kapetan kanadske reprezentacije Ryan Getzlaf dobio je kaznu isključenja do kraja utakmice, a Slovaci su zabili odmah nakon sudačkog podbacivanja paka, četiri sekunde kasnije. Michal Handzuš preusmjerio je udarac braniča Andreja Šekere u kanadski gol za konačnih 4:3.

Rusi jači od Norvežana

Rusija je sa 5:2 (2-1, 0-1, 3-0) pobijedila reprezentaciju Norveške.

Nakon druge trećine imali su Norvežani odličnih 2:2, ali u posljednjem periodu igre Rusi su posve nadigrali suparnika i na kraju uvjerljivo slavili.

O događajima na ledu mnogo toga će reći udarci na vrata, pa su tako Rusi u tom prednjačili sa 45-21. U zadnjoj trećini su golove za Ruse postigli  Jemelin, Žerdev i Nikulin, a prije toga su norveškog vratara svladavali Ovečkin i Popov. Pogotke su za Norvešku postigli Skroder i Thoresen.

Recimo da će u polufinalu Slovačka igrati protiv pobjednika ogleda Švedska - Češka, dok Rusija čeka boljeg iz ogleda Finska - SAD.

 

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, četvrtfinale:

Slovačka - Kanada 4-3

Rusija - Norveška 5-2

Finska - SAD (kasnije)

Švedska - Češka (kasnije)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.