Snimljen razgovor čelnika Neretve: Dali mito za donaciju HOO-a

Foto: NK Neretva

PREMA pisanju portala Dubrovnikpress.hr, predstavnici NK Neretve iz Metkovića dali su mito kako bi osigurali donacije Hrvatskog olimpijskog odbora kroz sportsku opremu i ostale oblike pomoći.

Dubrovački portal je u posjedu audio snimke razgovora na kojoj se čuje kako Pero Čuljak, čovjek blizak upravi kluba, govori Goranu Komazinu Meki, predsjedniku Neretve, kako je predao mito od tisuću eura.

Isti izvor navodi kako je Čuljak mito predao Ediju Kalacu, čovjeku s vezom u HOO-u i jednom od suvlasnika tvrtke Ghia sport, koja se bavi opremanjem unutarnjih i vanjskih igrališta i sportskih dvorana, a donacija je trebala doći upravo preko te tvrtke.

Pero Čuljak, koji je na glasu kao kontroverzni zastupnik nogometaša s vezama u Srbiji i Albaniji, navodno je potvrdio autentičnost snimke.

"Da ti odmah kažem, nisam htio preko telefona. Zvao me čovjek iz Zagreba, sve je riješeno", kaže Čuljak Komazinu.

"Šta to znači?", odgovara mu ovaj.

"Da su primili hiljadu eura mita, i da će nam riješiti što smo pričali kod olimpijskog odbora."

"Pero, samo da to bude".

"Bude, ako ne bude, vratit ću ja. Ja od toga nemam ništa"

"Kad ćemo znati je li to prošlo ili nije prošlo?"

"Brzo. Nema tu brzo ili ne, rekao mi je: dajte meni u džep tisuću eura i to će proć. Ne zanima me jel danas ili sutra. Mora bit! Ne brini se oko toga. Morali smo to podmazat, to je tako u životu. Sve tako ide danas..."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.