Šola s Balićem o budućem izborniku: "Razmišljanja su nam vrlo slična"

Foto: Getty Images/Guliver Image

PREDSJEDNIK Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, dopredsjednik Zoran Gobac te glavni tajnik Damir Poljak u Frankfurtu su se sastali s Ivanom Balićem, te postigli dogovor oko njegove nove pozicije koordinatora za hrvatski muški rukomet.

> Balić obećao pomoći: "Napravit ćemo kvalitetan program za budućnost hrvatskog rukometa"

> Goluža podnio ostavku: "Očito nisam opravdao očekivanja"

Dogovoreno je kako će Ivano Balić svoju funkciju obnašati od 1. srpnja, nakon završetka igračke karijere u Wetzlaru. Na sastanku je bilo riječi i o brojnim drugim aktualnim temama.

"S gospodinom Balićem dogovorili smo suradnju počevši od kraja ove sezone, odnosno ovoga ljeta, vjerojatno 1. srpnja. Jako smo zadovoljni što se naša igračka legenda odlučila još jednom pridružiti i uključiti u buduće uspjehe hrvatskog rukometa", poručio je nakon sastanka Sandi Šola, službeno prvi čovjek hrvatskog rukometa, koji je prije godinu i pol uhićen zajedno s majkom i braćom zbog financijskih malverzacija u Karlovačkoj banci teških više desetaka milijuna kuna.

Šola je, usprkos kaznenom postupku, i dalje na čelu HRS-a te je s Hrvatskom bio i na SP-u u Kataru, a ugledan je dužnosnik europske rukometne federacije.

S Balićem su on i Gobac razgovarali i o budućem izborniku. Gobac je nedavno potvrdio kako su najbliže opciji sa Zvonimirom Serdarušićem i pomoćnikom Perom Metličićem, koji s Balićem ima vlastitu rukometnu akademiju. Balić i Šola još su tajnoviti po pitanju Golužinog nasljednika, ali otkrili su kako razmišljaju u istom smjeru.

"Vezano za imena i buduće kadrovske križaljke naknadno ćemo se očitovati, prošli smo kroz mnoge opcije i možemo reći kako su nam razmišljanja vrlo slična", dodao je Šola.

Time je HRS dobio Balićev blagoslov da krene u pregovore sa Serdarušićem, koji je Indexu ovog tjedna potvrdio da je već dobio poziv iz Zagreba i kako ga samo bogati PSG može spriječiti da sjedne na izborničku klupu. No, dodao je kako bi i u slučaju da potpiše za Pariz, sa arapskim vlasnicima francuskog velikana mogao dogovoriti da sjedne na obje klupe.

> Noka Serdarušić: Hrvatska može bolje, a Metličić bi bio sjajan pomoćnik

> Noka Serdarušić potvrdio za Index: PSG me želi, ali ne idem u Pariz bez braće Karabatić


 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.