Split slavi povijesnu pobjedu: "Nakon ovog nema razloga da više sumnjamo u sebe"

Foto: Hina

SPLIT je u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige ostvario veliku pobjedu protiv Čornomoreca. Crveni su slavili s 2:0 i stigli na korak do play-offa.

Jedan od junaka Splitove pobjede je 19-godišnji Marko Rog, strijelac prvog pogotka.

"Čestitao bih svim suigračima na pobjedi. Nadam se da ćemo u Ukrajini proslaviti prolazak u play-off", rekao je nakon utakmice uzbuđeni Rog i prokomentirao dvoboj kojeg je Split oprezno započeo.

"Loše otvaramo utakmice, ali kada uhvatimo ritam, tada lomimo suparnike. Vratar Vuković nam je rekao: Samo vi zabijte, ja sigurno neću primiti gol. I tako je i bilo."

Matić: Šteta što nismo zabili još koji gol

Zadovoljan je i trener Ivan Matić.

"U jednoj od najvažnijih utakmica u povijesti kluba odigrali smo zrelu i kvalitetnu utakmicu. Šteta što nismo zabili još koji gol. Nema razloga da nakon ovog sumnjamo u sebe. Pokazali smo da imamo kvalitetu i širinu i da zaslužujemo proći dalje."

"Opravdali smo postavljene ciljeve i sačuvali mrežu netaknutom. Čestitam igračima i upravi kluba koja nam je omogućila da izgledamo ovako, a sigurno da i mi treneri imamo zasluge za to", rekao je Matić.

"Rog je bio iznenađenje za Ukrajince, ali ne za nas"

Priznaje da je Rog bio iznenađenje za Ukrajince.

"On je iznenađenje za njih, ali za nas ne. Pokazao se kao dobar izbor i rješenje, nema potrebe da ga dalje hvalimo jer momak svojom igrom sve to potvrđuje. Samo treba ovako nastaviti i ostati čvrsto na zemlji. Igramo u ritmu četvrtak - nedjelja tako da nijedan igrač nema razloga biti zabrinut za status dok god ovako igraju", dodao je trener Splićana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.