Split zabio pet komada austrijskom trećeligašu, debitirao i Mate Bilić: "Super se osjećam"

Foto: Cropix

SVEČANO je bilo na trećoj Splitovoj prijateljskoj utakmici u Austriji. Susret protiv Oberwarta otvorili su predsjednik Austrije Heinz Fischer i Ivica Vastić, hrvatski napadač koji uživa status legende u Austriji, a ponikao je upravo u redovima Splita.

"Najviše sam došao radi Splita, igrao sam tamo od 89. do 91. godine, bili su to moji nogometni počeci kojih se uvijek rado sjećam, međutim otišao sam nakon što je prekinuto prvenstvo u međurepubličkoj ligi. Evo u Austriji sam već 20 godina, ali pratim zbivanja u hrvatskom nogometu, onoliko koliko mogu, uglavnom preko novina", rekao je Vastić nakon utakmice.

Split je predvođen Antom Ercegom zabio pet komada austrijskom trećeligašu, a prve minute u dresu Splita upisao je i Mate Bilić.

"Super se osjećam, svakim danom sve bolje i bolje, radi se kvalitetno na pripremama, uvjeti su ovdje stvarno fantastični i hvala ovim ljudima koji su nam pripremili ovako toplu dobrodošlicu i što su nas primili na vrlo lijep način. Suigrači su odlični, ekipa je mlada i poletna, šteta samo te tri povrede, nadam se da će se Vitaić, Baraban i Rugašević što prije vratiti", rekao je Bilić.
 
Split je vrlo efikasno krenuo u pripreme, momčad Stanka Mršića je u tri utakmice zabila 9 golova.
 
"Pripremne utakmice su, ne treba gledati toliko na to, iako je svaka utakmica bitna, dobro je stvarati pobjednički mentalitet. Najbitnije je da se dobro pripremimo i spremni dočekamo prvu prvenstvenu utakmicu protiv Slaven Belupa", zaključio je Bilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.