Špoljarić: U Zagreb stižem kao neprijatelj



DENIS ŠPOLJARIĆ vraća se u Zagreb, ali ovog puta u protivničkom dresu. Hrvatski prvak Co Zagreb, koji je prošlog tjedna upisao treći poraz u Ligi prvaka, ima se prilike revanširati berlinskom Fuchseu za poraz od prije nekoliko dana u rukometnoj Ligi prvaka. Na krilima Ikera Romera, Nijemci su došli do pobjede 29:27. "Golužinim bebama" u subotu od 18 sati ponovno će prijetiti Ivan Ninčević, dok će Denis Špoljarić koordinirati obranom Fuchsea.

"Nikada prije nisam igrao protiv Zagreba i nikada nisam bio "neprijatelj" u Areni pred našim ljudima. Osjećaji su pomiješani. Profesionalac sam i znam što mi je činiti u subotu protiv Zagreba, ali siguran sam da ću se osjećati čudno. Atmosfera će, ne treba sumnjati, biti odlična i zaista se radujem tom susretu. Uvijek je dobro vratiti se kući", rekao je Denis Špoljarić za službenu stranicu Co Zagreba.

Mlada Zagrebova momčad pokazala je zube iskusnijim igračima Fuchsea. Da Iker Romero nije imao svoju večer, Nijemci bi sigurno izgubili.

"Iznenadili su me. Igrali su odličan rukomet i igrali su pametno, zrelo. U dosadašnjim utakmicama vidjelo se da je riječ o mladoj momčadi koja oscilira, ali u Berlinu je na parket  izašla sasvim drugačija grupa ljudi, rukometaši koji znaju po što su došli. Očekivao sam da ćemo ih lakše pobijediti, ali zaista su momci odigrali najbolju utakmicu ove sezone i držali su neizvjesnost do samoga kraja."

"Zagreb ima igrače koji su budućnost hrvatskog rukometa"

"Mislim da je uprava kluba pomladila momčad u prvom redu zbog financijskih razloga, ali ja im mogu samo čestitati jer su to napravili pametno. Riječ je o najboljim mladim igračima koje Hrvatska ima, riječ je o našoj školi i o budućnosti hrvatskog rukometa. Razgovarao sam nakon utakmice s nekolicinom starijih zagrebaša koji su na sva usta hvalili te nove momke."

"Rekli su mi da mladići jednako grizu na svakoj utakmici i da dobro treniraju. Mislim da je klub napravio dobar posao i ostaje samo se nadati da je to uprava ta generacija koja može napraviti iskorak, vratiti Zagreb u europski vrh. Ja ću im sigurno biti veliki navijač u godinama koje su pred nama", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.