Srbija u finalu Svjetskog prvenstva! Briljantni Teodosić uništio europske prvake

Foto: Hina

SRBIJA je pobijedila Francusku s 90:85 i izborila finale Svjetskog košarkaškog prvenstva protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Nevjerojatnih 30 minuta je odigrala Srbija u polufinalu u Madridu, no zbog katastrofalno odigranih posljednjih deset strahovala je za pobjedu do zadnje sekunde. Već nakon deset minuta Srbija je predvođena maestralnim Teodosićem imala devet poena prednosti, a do polufinala je nastavila u napadu uništavati Francuze i na odmor je otišla s 14 poena prednosti. Teodosić je u prvih 20 minuta postigao čak 18 od svoja 24 poena uz samo jedan promašaj iz igre (7/8).

U drugom dijelu probudio se i Krstić, te su izabranici Saše Đorđevića, debitanta na klupi Srbije, bez većih problema sačuvali petnaestak poena do posljednje četvrtine. Ali tada, Francuz su počeli pogađati sve što su šutirali, a srpski košarkaši su počeli griješiti u napadu i šutirati nerezonski.

 

Pet minuta prije kraja nakon sedme trice nezaustavljivog Batuma Francuska je stigla na samo pet poena zaostatka, a u posljednje dvije minute Srbiju je držao iskusni Krstić koji je vezao četiri poena. Francuska je 20 sekundi do kraja prišla na tri poena zaostatka i Heurtel je bio na slobodnim bacanjima. Prvo je pogodio, a drugo promašio. To je bio kraj za europske prvake, koji su u osmini finala izbacili Hrvatsku, a u četvrtfinalu moćne domaćine Španjolce.

Teodosić je predvodio Srbiju s 24 poena, te po tri asistencije i skoka. Bogdanović je dodao 13 poena, od čega 10 u posljednjih pet minuta. Kod Francuza je igrao samo Batum, koji je ubacio čak 35 poena (osam trica) uz dva skoka i tri asistencije.

Srbija je osigurala prvu medalju sa SP-a od samostalnosti i u nedjelju će u finalu igrati protiv Amerikanaca koji su se prošetali kroz dosadašnji dio natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.