Stadion koji bi trebao biti hit Eura izgrađen pod okriljem korupcije?!

NIKAD kraja s nevoljama sa stadionom Miejski u Poznanu, na kojem utakmice igra Lech, i gdje će se ovog ljeta igrati neke utakmice Europskog prvenstva.

Podsjetimo, prije mjesec i pol dana Uefa je naredila Lechu da prepolovi stadionski kapacitet za prvi dvoboj šesnaestine finala Europa lige protiv Brage (sa 43 tisuće na 21 i pol). Problem je nastao u utakmici s Juventusom u sklopu skupine A, pri izlasku sa stadiona, jer su se na izlazima stvarale opasne gužve. Također su se preuskima pokazali prolazi na tribinama, a gledatelji su se žalili i na pogrešno numerirana mjesta. Zbog organizacijskih propusta UEFA je također kaznila Lech s 20.000 eura te jednom utakmicom pred praznim tribinama uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje.

Da stvar bude gora, riječ je o stadionu koji je spektakularno otvoren u rujnu 2010. kao ponos nacije i hit dolazećeg Eura.

Francuski mediji raspisali su se o korupciji prilikom izgradnje stadiona. L'Equipe spominje "pronevjeru sredstava":

"Poljska agencija za borbu protiv korupcije ima dovoljno razloga za istragu, koja će uključivati Grad Poznan. Na samu obnovu stadiona utrošeno je 180 milijuna eura."

Glasnogovornik Agencije odgovorne za borbu protiv korupcije, Jacek Dobrzynski, izjavio je kako "postoji mogućnost korupcije prilikom izgradnje", prenosi Chronofoot.com, a glasnogovornica Grada Poznana Anna Szpytko odbacila je optužbe: "Želimo raditi zajedno kako bi se slučaj razjasnio", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.