Stanković: Trebamo stvoriti još tri, četiri igrača da bismo bili konkurentni

PROSPAVANA noć je iza hrvatskih futsal reprezentativaca, a izbornik Mato Stanković nije promijenio jučerašnje raspoloženje. Hrvatska je porazom od Rusije 4:2 ostala bez finala, a potiv Italije u subotu borit će se za treće mjesto.

> Video: "Ne hodamo s manekenkama i nemamo milijune. Ali barem igramo dobar nogomet!"

> Arena se prekasno probudila: Rusi pobijedili Hrvatsku za finale futsal Eura!

> Video - Stanković: Bilo bi mi lakše da su nas Rusi razbili!

> Ruski izbornik: Očekivali smo napetu završnicu s Hrvatima

"Momci su napravili čudo, iako su bili impresionirani publikom i događajem. To je normalno. Svi su sinoć bili utučeni kao da se dogodila nacionalna tragedija, a ne bi tako trebalo biti. Već sam objasnio koliki je uspjeh što je Hrvatska uopće među takvim silama kao što su Rusija, Španjolska i Italija", rekao je Stanković na današnjoj press konferenciji.

"Zaboraviti Ruse i okrenuti se Talijanima"

Izbornik se osvrnuo i na sinoćnji poraz.

"Nismo odigrali kako smo se dogovorili. Htjeli smo protiv Rusa odigrati bez rizika jer smo znali da ako povedu, teško ćemo ih stići. Treba zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se sutrašnjoj, moramo odigati što bolje s Talijanima".

Italija će biti novi veliki izazov za Stankovićevu momčad, ali ukoliko ponove igru iz posljednjih deset minuta iz utakmice s Rusima, imat će šanse i za medalju.

"Moramo izmisliti još tri, četiri igrača da bismo bili konkurentni drugim momčadima. Bio bih najsretniji da mogu rotirati dvanaest igrača, ali kad se rezultat lomi, niti velike momčadi ne koriste sve igrače. Nisam uspio nadomjestiti ozlijeđenog Capara. Treba stvoriti mlade igrače", rekao je Stanković i nastavio:

"Imamo dobro razvijenu mrežu mlađih uzrasta. Nismo zadovoljni trenutnim stanjem, ali nadamo se da će ovaj turnir dopinijeti tome da dođe više djece u futsal".

Finalisti hvalili Marinovića i Novaka

Mali nogomet tisuće djece i mladih igra u Hrvatskoj svakodnevno, ali Europsko prvenstvo bila jer prilika da iz prve ruke upoznaju čari futsala, a oni najmlađi dobiju neke nove idole.

Jedan od njih je i Dario Marinović koji je na sinoćnjoj utakmici zabio oba gola skupivši ukupno pet na turniru. Uspjeh je tim veći kad se zna da je njegov nastup bio upitan zbog ozljede. Jučer je prije utakmice primio dvije blokade, priznao je izbornik.

Izbornici najbolje dvije momčadi Španjolske i Rusije pohvalili su Marinovića, ali i cijelu momčad Hrvatske.  Na pitanja novinara tko ih je od hrvatskih igrača najviše zaintrigirao složili su se oko dva imena - Marinović i Novak. Sergej Skorovich dodao je kako Stanković raspolaže odličnim igračima, od kojih bi neki mogli zaigrati i u Rusiji.

Lov na zlatnu kopačku: Torras bolji od Marinovića za asistenciju

Španjolski napadač Torras zabio je pet golova, koliko i najbolji hrvatski igrač, ali u utrci za "Zlatnu kopačku" vodi za asistenciju koje su prvi kriterij u slučaju istog broja pogodaka. Treći na listi je Srbin Vidan Bojović sa 4 gola i asistencijom, a slijedi još jedan Španjolac Aicardo sa 4 gola u 4 utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.