Stepančić o Landinu: Izbio sam mu jetru i pogodio ga u rame, ali nije pomoglo...

Foto: Jozo Čabraja/HRS

LUKA STEPANČIĆ i Ivan Slišković dokazali su na utakmici protiv Danske da ih s razlogom smatramo igračima koji bi hrvatski rukomet mogli vratiti u svjetski vrh. Oni su zajedno s Ivićem i Karačićem jedino pozitivno svjetlo koje ćemo pamtiti iz Katara.

Hrvatska je izgledala opasno kada su na terenu bili Duvnjak, Stepančić i Slišković, a upravo su oni protiv Danske bili i najbolji strijelci na utakmici sa po četiri postignuta pogotka. Stepančić je toliko izbušio Greena da je danski izbornik Gudmundur Gudmundsson morao uvesti Niklasa Landina. Međutim, drugi najbolji vratar svijeta je prepreka koju Luka tek mora svladati.

"Iskreno, nitko me nije dirao u tim šutevima. Za mene su to ziceri ako sam bez kontakta. A Landina sam izgađao u trbuh, izbio sam mu jetru i pogodio sam ga u rame jer se sakrio", nasmijao se Luka.

"Zbog toga sam se grizao, jer su prva četiri ušla bez problema. Bio je to pozitivan šok i mislili smo da se možemo vratiti, ali umor je prevladao kod drugih igrača. Slija je vukao dosta, pokušali smo nešto, ali treba u konačnici čestitati Dancima", rekao je Stepančić.

Slišković: Hoću li biti standardan ili kakav već to ovisi o izborniku


Slišković je u miks zoni bio nešto sramežljiviji.

"Čekao sam priliku i dočekao sam je. Rekao bih da je na ovom turniru bilo loših i dobrih stvari, ali što je tu je. Uvijek dajem od sebe, a hoću li biti standardan ili kakav već to ovisi o izborniku", rekao je Slišković koji je podvukao crtu.

"Dijelile su nas nijanse do velikih stvari. Utakmica protiv Poljske nas je stajala višeg plasmana, a možda i medalje. Normalno je da smo željeli više kao pravi sportaši", dodao je.

Stepančić: Hansen je opet podivljao

Stepančić je izgledao sjajno protiv Danaca. Bio je željan igre, grizao je za svaku loptu, a u jednom je trenutku morao zamoliti Golužu da ga ostavi u igri. Odmah nakon toga je pogodio same rašlje.

"Nije bilo sreće, a imali smo zbilja najbolju namjeru završiti turnir na petom mjestu sa samo jednim porazom. Eto, što je tu je, čestitam Dancima koji su imali više svježine na kraju, a i Hansen je opet podivljao", rekao je Stepančić.

Stepančiću je ovo drugo SP na kojem je nastupio. Na prvom odigranom prije dvije godine u Španjolskoj osvojio je broncu.

"Ovo je veliko iskustvo za mladog igrača koji se razvija i sigurno će mi biti od pomoći u klubu. Najbitnije je da prihvaćam ta pravila igre u reprezentaciji i nadam se da će sve biti bolje", rekao je Luka.

Ivić: Najviše mi je žao utakmice protiv Poljske


Filip Ivić je imao nekoliko sjajnih obrana protiv Danske. Hansen ga je sigurno zapamtio nakon onog skinutog zicera...

"Danci su vrhunski igrači i za nas je ovo veliko iskustvo. Nama mladima koji smo igrali ovaj je turnir sigurno pomogao", rekao je Ivić kojem je žao što Hrvatska nije napravila korak dalje.

"Žao mi je najviše Poljske, trebali smo ući u to polufinale. Da smo imali sreće bili bi u tom polufinalu. Najviše mi je žao te utakmice", poručio je Fićo.

Hrvatska sanja da dobije svog Thierryja Omeyera. Međutim, Ivić i dalje ne razmišlja tako daleko. Zna da je pred njim težak put.

"Polako, na dobrom sam putu i samo trebam tako nastaviti. Mirko i ja smo sjajan tandem i nadam se da ćemo nastaviti tako", rekao je Ivić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.