"Strašno je i gadljivo što su napravili Joeu"

Foto: Getty Images/ Hina

TEŠKU kaznu Josipu Šimuniću prokomentirali su za Index bivši izbornici Otto Barić i Mirko Jozić te nekadašnji i aktualni reprezentativci Gordon Schildenfeld i Boris Živković.

> FIFA potvrdila: Šimuniću 10 utakmica suspenzije zbog pozdrava "Za dom", Mandžukić propušta Brazil!

> Pogledajte kako je Joe uzeo mikrofon i poveo skandiranje "Za dom - spremni"

> Sjajna karijera s nesretnim završetkom

> Tamo gdje je rođen Joe

"Uff, šokiran sam. To je strašna kazna, najlošija naravno za njega pa onda i za reprezentaciju te hrvatski nogomet. Koliko znam, radi se o jednoj od najvećih kazni u povijesti nogometa za jednog nogometaša. Očito da je FIFA nemilosrdna po tim pitanjima i da su njegovo skandiranje protumačili kao jako teški ispad", rekao je Mirko Jozić

"Uistinu nisam očekivao ovoliku kaznu, bez obzira na koji se način tumači ono što je on napravio.  Ali što je tu je, ne možemo protiv jačega i moramo se pomiriti s tim. Najteže će biti pronaći zamjenu za njega u Brazilu", dodao je bivši hrvatski izbornik.
 
Njegov bivši suigrač Boris Živković, nije mogao vjerovati kada je čuo o kakvoj se kazni radi: "To je upravo nevjerojatno, ne znam što da kažem, osim da je  strašno i upravo gadljivo to što su mu napravili. Poručujem im neka se srame i stide zbog ovakve kazne jednom uzornom nogometašu".

Barić: Ovo je velika opomena svim reprezentativcima

Otto Barić također je iskazao iznenađenje visinom kazne, međutim istaknuo je kako je ovo veliko upozorenje svim hrvatskim nogometašima...

"Kazna je u svakom slučaju šokantna, deset utakmica je jako puno i iskreno mi je žao što je tako završilo. S druge strane, želim upozoriti hrvatske reprezentativce da ubuduće jako paze što rade za vrijeme i nakon utakmica. Ovakav jedan ispad nije se smio dogoditi i izazvan je ničim doli nepažnjom."


"Ne znam opet što FIFA želi postići s ovakvom kaznom, ovo je jednostavno previsoko, šokantno, nepravilno. Tužno je što će karijera jednog velikog i dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca završiti na ovakav način i što se praktički neće imati priliku ni oprostiti od državnog dresa", dodao je.

Na kraju je sve prokomentirao i Šimunićev aktualni suigrač u reprezentaciji Gordon Schildenfeld...

"Šokiran sam veličinom kazne, bez obzira kako se tumači to što je on rekao i što je s time htio reći. Ja samo mogu ponoviti kako to nema veze s onim s čim su ljudi to povezali. Napravljeno je to nažalost u potpuno krivom trenutku i ispalo je najgore moguće. Žao mi je, zaista. Ne mogu ga niti želim osuđivati, ponijelo ga je, a mediji su to digli u nebesa".

"Što ćemo u Brazilu? Joe je jako bitan igrač i sigurno će nam nedostajati, međutim pokazali smo mi u puno navrata u prošlosti kako imamo adekvatnu zamjenu i kako možemo bez njega. Samo se nadam da u sljedećih pola godine neće biti ozljeda i kako ćemo maksimalno spremni dočekati svjetsku smotru".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.