Šuker zatvorio nogometni summit na Plitvicama: "Zajedno smo jači"

Foto: HNS

ZAVRŠEN je dvodnevni sastanak čelnih ljudi hrvatskog nogometa i klubova prve i druge lige na Plitvicama.


"Sretan sam što smo po prvi puta se ovako okupili i govorili o svim izazovima u hrvatskom nogometu. Vidjeli smo odlične prezentacije, čuli smo i kako može Savez pomoći. Znamo da traje borba protiv huligana, da se borimo za bolji Zakon o sportu, da imamo financijskih izazova u klubovima, no zajedno smo jači i tako moramo nastupati", zaključio je radionicu predsjednik Šuker.

Na sastanku je bilo riječi o brojnim temama koje muče hrvatski nogomet. O sigurnosti na stadionima i integritetu natjecanja govorili su HNS-ov šef sigurnosti Zoran Cvrk i UEFA-in predstavnik za sigurnost i stadione Mark Timmer.

Tehnički direktor HNS-a, Romeo Jozak, predstavio je analizu stanja u županijskim nogometnim savezima nakon što je sa stručnom skupinom obišao hrvatske županije.

Voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje, Ivančica Sudac, prikazala je poslovanje klubova s usporedbom trendova u financiranju domaćih i europskih klubova.

"Zahvaljujemo se gospođi Sudac na njenom predavanju. Znamo da je poslovanje teško zbog gospodarske krize, ali unatoč tomu klubovi postižu dobre rezultate u Uefinim natjecanja, Dinamo i Rijeka su nam značajno podigli rejting i to će pomoći svima u budućnosti", izjavio je Robert Markulin, član Izvršnog odbora HNS-a.

Nepravomoćno osuđeni Neven Šprajcer iz afere "pošteno suđenje", a danas čelnik karlovačkog ŽNS-a i direktor Istre 1961 nakon sastanka je rekao: 

"Mislim da oko 95 posto tema vlada konsenzus među klubovima, podržavamo napore Saveza u smislu nacionalnih razvojnih kampova i općenito razvoja nacionalne strategije. Naravno da su ekonomski aspekti veliki izazov za sve klubove i tu moramo zajedno s HNS-om tražiti odgovarajuća rješenja".

Tajnik Saveza, Vladimir Iveta, predstavio je sudionicima promjene u Pravilniku o statusu igrača i registracijama. Ta tema je također izazvala konstruktivnu razmjenu mišljenja te je napravljen okvir prema kojem će HNS moći nastupati prema Ministarstvu financija i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kada se govori o poreznoj politici i statusu sportaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.