"Šveđanima neopravdano rastu očekivanja, Hrvatska nije pružila nikakav otpor"

NAJZADOVOLJNIJI nogometni izbornik nakon prijateljskih utakmica ove srijede je Vicente del Bosque pod kojim je Španjolska pobijedila Venezuelu 5:0. Del Bosque može biti još sretniji nakon što su sva tri španjolska protivnika s nadolazećeg Eura razočarala protiv svojih protivnika.

Španjolski mediji javljaju o fantastičnoj večeri Zlatana Ibrahimovića koji je razotkrio sve mane protivnika Furije usred Zagreba. Utakmicu su Šveđani iskoristili kao pripremu za svoje izazove na Euru - Francusku, Englesku i Ukrajinu. Vidjevši kako su prošli Talijani i Irci, Slavenu Biliću sigurno je laknulo što je na Euru izbjegao Švedsku.

"Šveđani su bili jači od momčadi s kojom je Bilić porazio Tursku u doigravanju. Ibrahimović je diktirao tijek igre od početka utakmice", piše AS.

"Švedska Hrvatsku naučila lekciju", misao je koja prevladava naslovnicama švedskih medija nakon utakmice. Raspisali su se i o odličnoj Zlatanovoj predstavi, ovaj put na poziciji polušpice iza Elmandera. "Čak je i hrvatska publika pljeskala kada je izlazio iz igre", piše Afton Bladet.


Švedski izbornik Erik Hamren, pišu Šveđani, unatoč dobrom rezultatu nije pogodio sa svojim eksperimentima: Granqvistom na desnom beku, Zlatanom iza napadača i Toivonenom na lijevom krilu. "Ibrahimović je odigrao odlično u suradnji s Elmanderom, ali gubitak je ne staviti ga bliže golu.  Toivonen nije uopće bio uključen u igru, nije igrao loše, ali igrao je na pogrešnoj poziciji", pišu Šveđani.

"Snašao sam se dobro, ali to ne znači da će svaki puta ovako dobro funkcionirati", rekao je Ibra pohvalivši i mladog debitanta Guidettija kojeg želi vidjeti i u momčadi za Poljsku i Ukrajinu.

"Ova pobjeda sigurno će podići očekivanja Šveđana na Europskom prvenstvu, ali neopravdano, obzirom da Hrvatska cijelu utakmicu nije pružila pravi otpor. Obrana im nije funkcionirala i nisu uspjeli pritisnuti protivnika, kasnili su u duelima i ostavljali su previše prostora između linija", analizirali su švedski novinari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.