Tomasov u Dinamo, a Blatnjak u Hajduk!?

Foto: Ronald Goršić / Cropix

ČINI se kako se nastavlja Dinamova politika dovođenja odbjeglih sinova HNL-a. Posljednji u nizu, nakon Zvonka Pamića, trebao bi biti nekadašnji Hajdukovac Marin Tomasov. Tomasov je jučer viđen na Maksimiru, što je potaklo brojne špekulacije o tome kako se veznjak Munchena 1860 sprema na transfer u redove Modrih.

Prisjetimo se, Tomasov je ovo ljeto bio na pragu Dinama, na službenoj stranici predstavljen je kao novi igrač zagrebačkog kluba, međutim na kraju je završeo u drugoj Bundesligi. Prema Transfermarktu Tomasov vrijedi milijun i pol eura, a ove je polusezone odigrao 15-tak utakmica za minhenski klub, a upisao je četiri asistencije. Ugovor ima do lipnja 2015. godine.

Inače, Dinamu su propale zimske pripreme u Brazilu. Modri nisu uspjeli dobiti garanciju za prijateljske susrete pa će se okrenuti provjerenosj destinaciji - Turskoj. Dinamo je trebao u Sao Paulo odigrati turnir na kojem mu se trebao suprotstaviti domaćinu, reprezentaciji Gane i Santosu.

Blatnjak kao slobodan igrač blizu Poljuda

Gotovo istovremeno, u Splitu su se pojavile priče kako bi se Dragan Blatnjak mogao vratiti na Poljud. Splićani su u paničnoj potrazi za kvalitetnim napadačem, a Blatnjak se čini kao idealna opcija. Pogotovo jer nekadašnjem napadaču Zadra i Hajduku ugovor s ruskim Rostovom istječe za nekoliko dana pa bi igrač Bijelih mogao postati bez odštete.

Prisjetimo se, Blatnjak je s Poljuda otišao u lipnju 2006. godine, a u međuvremenu je odigrao šest sezone ruske lige. Tri godine proveo je u Khimkiju, a tri u Rostovu. Ukupno je upisao 131 utakmicu u dresu oba kluba uz 13 golova i 24 asistencije.