Toni Milanović: Mirko Filipović dobiva nokautom

PRED mladim Tonijem Milanovićem je izazov karijere. Petnaest dana prije svog 22. rođendana na Final Fightu u zagrebačkoj Areni ući će u ring s It’s Showtimeovim prvakom u kategoriji do 85 kg Sahakom Parparyanom. Armenac je naslov osvojio svladavši sudačkom odlukom Amira Zeyadu nakon što je Melvin Manhoef zbog neaktivnosti morao uprazniti mjesto prvaka.
 
To je i više nego dovoljan razlog za razgovor s članom splitskog Joker Gyma.

Pred tobom je dosada najteži izazov u karijeri. Što znaš o svom protivniku i kakav je osjećaj uoči nastupa u Areni?

"Cro Cop Final Fight je vrhunska borilačka priredba, najbolja ikad organizirana u Hrvatskoj. A što se tiče mog protivnika, riječ je o vrhunskom borcu, svjetskoj klasi. Pogledao sam neke njegove borbe na internetu, radi se o jakom borcu, ide na tempo."

Poziv si dobio samo desetak dana prije održavanja meča. Je li ti to prekratak rok za pripremu?

"Ne. U stalnom sam treningu, imao sam nastup u Karlovcu prije tri tjedna, nakon kojeg sam nastavio raditi sa svojim trenerima Ivanom Duvančićem i Ivicom Čukušićem. Do borbe s Parparyanom ću odraditi još dva sparinga. Sljedeći tjedan radit ćemo malo lakše, samo da se uznojim."

U Karlovcu si u najboljoj borbi večeri pobijedio vrlo iskusnog borca, Igora Mihaljevića koji se prošle godine borio s jednim od najboljih teškaša trenutno, Tyroneom Spongom?

"Zadovoljan sam tim nastupom, dobio sam sve tri runde. Kontrolirao sam meč, bila je to muška borba."

Borba s Parparyanom održava se u kategoriji do 91 kilograma, istoj onoj u kojoj si na WAKO svjetskom prvenstvu u Skopju prošle godine osvojio srebro u low kicku.

"U Makedniji sam odradio tri borbe i stigao do finala gdje sam opet  izgubio od Rusa Alekseja Papina, kao i u završnici  europskog prvenstva. Dao sam sve od sebe u tom finalu, ali je na kraju on ipak bio bolji."

Kako prognoziraš ishod meča Cro Cop – Sefo?

"Mirko Filipović dobiva nokautom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.