Transferno ludilo: Forlan postao najskuplji igrač u povijesti Japana, PSG platio Cabayea 25 milijuna eura!

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUAN MATA iz Chelseaja u United za 45 milijuna eura. Bio je luksuzno predjelo za bakanalije koje slijede: Posljednjih nekoliko dana zimskog prijelaznog roka, u kojima će do 31. siječnja u ponoć svakako biti par poslastica. 

U tekstovima kojima ćemo sljedeća tri dana pratiti razvoj situacije u ovom, "popravnom" prijelaznom roku, nećemo vam donositi tračeve i neprovjerene informacije, nego poslove koji su zaključeni, ili ih od potpisa dijeli tek liječnički pregled igrača, jer znate koliko u ovo vrijeme ima sigurnih dojava i bombi od transfera, od kojih na kraju ne bude ništa:
 
Forlan stopama Lovreka i Turkovića, ali za 4 milijuna eura godišnje

 
Diego Forlan, legenda urugvajskog nogometa, takav svoj status četiri mjeseca prije 35. rođendana odlučio je bogovski naplatiti tamo gdje islužene europske i južnoameričke zvijezde uvijek dobro prolaze - u Japanu, gdje je s Cerezo Osakom potpisao ugovor za godišnju plaću od rekordna 4 milijuna eura, što je duplo više od onog koliko je 1993. Nagoya Grampus platio Garyju Linekeru.
 
Forlan je bio najbolji igrač SP-a 2010, gdje je također podijelio i naslov najboljeg strijelca, a sada iz brazilskog Internacionala prelazi u Osaku, gdje su prošlog desetljeća igrale i legende HNL-a, Kruno Lovrek i Almir Turković.
 
PSG doveo Cabayea za 25 milijuna eura

 
Vodeći klub francuskog prvenstva Paris St Germain objavio jetransfer veznjaka Newcastlea Yohana Cabayea, koji je s pariškim klubom potpisao ugovor na tri i pol godine.

Yohan Cabaye (28) je francuski reprezentativac kojeg je PSG Newcastleu platio oko 25 milijuna eura. Za Francusku je odigrao 26 utakmica i postigao dva zgoditka, te je najvjerojatniji je putnik na Svjetsko prvenstvo. Cabaye je karijeru napravio u Lilleu, odakle je 2011. prešao u Newcastle, a u PSG-u će pojačati vezni red u kojem su Marco Verratti,Thiago Motta, i Blaise Matuidi. Za PSG bi Cabaye mogao debitirati sljedećeg tjedna u Liga-kup utakmici s Nantesom.

Kako je Cabaye jedan od ključnih igrača Newcastlea, trener Alan Pardew energično je upozorio vodstvo kluba da ga dostojno nadoknadi, tj. da značajan dio odštete usmjeri u kupnju pojačanja. Luuk de Jong, napadač Borussije Monchengladbach, na liječničkom je pregledu u Engleskoj, kako bi realizirao posudbu do kraja godine, dok bi zamjena za Cabayea trebao biti Lyonov veznjak Clement Grenier (23).
 
Stoke i Cardiff razmijenili napadače

Engleski prvoligaši Stoke City i Cardiff City obavili su zamjenu napadača, tako je u Stoke stigao nigerijski reprezentativac Peter Odemwingie, dok je u suprotnom pravcu otišao reprezentativac Trinidad i Tobaga Kenwyne Jones.

Stoke je trenutačno 14. na ljestvici sa 22 boda, dok je Cardiff posljednji, 20. sa 18, te će se oba sastava do kraja sezone boriti za ostanak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.