Trapattoni: Naš Euro počinje protiv Hrvatske, a ne s BiH ili Mađarskom

SHAY GIVEN vraća se treninzima sljedećeg tjedna, obavijestili su iz irskog nogometnog saveza. Given se ozlijedio prošlog tjedna na samom početku priprema za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

Irski vratar propustit će prvi pripremnu utakmicu s Bosnom i Hercegovinom u subotu, a moguće i onu protiv Mađarske 4. lipnja, ali bi se nakon toga trebao vratiti spreman za Euro.

"Specijalist se slaže s dijagnozom liječničkog tima saveza i planom oporavka. Očekuje se da Shay započne s punim programom treninga u srijedu", priopćio je glasnogovornik irskog saveza.

Given bi tako definitivno trebao propustiti prijateljsku utakmicu protiv Bosne u subotu,

"Naš Euro započinje u Poljskoj, ne na Aviva stadionu ili u Mađarskoj", komentirao je irski izbornik Giovanni Trapattoni.

Talijanski se stručnjak dva tjedna pred Euro našao u velikim problemima jer od 23 igrača koja je okupio na pripremama petorica su ozlijeđena. Ipak, očekuje se oporavak svih njih do odlaska u Poljsku i Ukrajinu, no znatno otežava pripreme irske reprezentacije. John O`Shea neće biti spreman do Hrvatske, a Richard Dunne pati od blage ozljede trbušnog zida.

Shay Given osjeća se dovoljno dobro za igru te je tražio od izbornika da ga uvrsti u momčad protiv BiH. Trapattoni je to odbio uz opasku - "Ako zaigra, ja sam idiot. On je idiot, ali i ja što sam mu dopustio".

Robbie Keane iz SAD-a je stigao zdrav, barem su tako najavili njegovi liječnici u Galaxyju, no zbog ozljede ligamenata morao je pauzirati trening u srijedu, kao i Jonathan Walters, Shane Long i Keith Andrews, koji je pak radio odvojeno u teretani.

Irski je izbornik objavio na koje igrače računa u slučaju da mu ozljede uistinu poremete planove i izbace igrača s Eura.

"Imamo zamjene, Damiena Delaneyja, Paula McShanea i Paula Greena. Ako će nam trebati, zvat ćemo ih".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.