"Treba nam samo jedna dobra partija"

Foto: Index

VEČERAŠNJI susret Škotske i Hrvatske za Index je najavio nekadašnji hrvatski reprezentativac Boris Živković, koji je i sam u dva navrata igrao protiv Škota, jednom na Maksimiru, a drugi put na Hampden Parku.

Za početak osvrnuo se na susret s Belgijancima...

"Činjenica je da se radi o razočaravajućem porazu. Ispalo je tako kako je ispalo. Tvrdim kako nitko ne svijetu ne može utjecati na igrače da ne naprave pogreške. Ono što se dogodilo Perišiću je klasični black out, koji se treba što prije zaboraviti. Nema smisla vraćati se na Belgiju, već gledati naprijed i popraviti ono što se može popraviti", istaknuo je Živković.

Atmosfera je najveći problem hrvatske reprezentacije...

"Nema dvojbe. U ovakvim uvjetima nije lako trenirati i igrati. Igrači su sigurno pogođeni i treba im nešto što će vratiti dobro raspoloženje. Idealna prilika je večerašnji susret. Jednom dobrom partijom, uvjerljivom pobjedom, brzo bi se zaboravila loša izdanja i sasvim spremno dočekalo dodatne kvalifikacije", napomenuo je

Štimac je najavio eksperimente iako je pobjeda imperativ...

"Teško mi je reći što je pametnije - odmarati ključne igrače i čuvati ih od kartona pa tako riskirati pobjedu ili staviti najbolju momčad, jurnuti po pobjedu pa izgubiti Modrića ili kog drugog stožernog nogometaša. Možda bi ipak pametnije bilo čuvati se od kartona, ova utakmica realno nema rezultatski imperativ, a nije Škotska Brazil da se trebamo bojati", rekao je u razgovoru za Index.

Štimac iz dana u dan doživljava udarce sa svih strana...

"To je naš mentalitet, uvijek je netko kontra nekog. To mi nikada nije bilo jasno. Ne slažem se da treba Štimca napadati za vrijeme ciklusa. Treba ih u miru pustiti da odrade svoje, a onda možemo pričati i rezimirati. Ovi niski udarci za vrijeme kvalifikacija ništa dobro ne donose hrvatskom nogometu", spremno će.

Škotska je jedna od rijetkih svjetskih reprezentacija s kojom Hrvatska ima negativan skor...

"Zašto su tako neugodni? Heh. Tako je to u nogometu. Leži ti neka superjaka reprezentacija, a neku slabu ne možeš nikako pobijediti. Ipak, vjerujem da bi tu tradiciju mogli prekinuti danas. Uvjeren sam u našu kvalitetu i vjerujem da ćemo u Brazil ma tko nam dođe u dodatnim kvalifikacijama", dodao je za kraj.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.