Trener za kojeg je bugarski Mamić imao strpljenja: Taktički ću iznenaditi Dinamo!

"IDENTITET koji svatko prepoznaje" - to je ono što od svojih nogometaša želi Ivaylo Petev, trener Ludogoreca, u kojem se nadaju da će postati druga bugarska momčad s nastupom u skupini Lige prvaka, nakon Levskog 2006.

Uoči sutrašnjeg ogleda s Dinamom u prvoj utakmici drugog pretkola Petev se prisjetio svog dolaska u klub: "Ideja je bila da poradimo na razvoju mladih igrača i ostanemo u ligi. Bilo je to za mene jedno novo iskustvo", kaže Petev.

Ludogorec je naopačke okrenuo dolazak Kirila Domuščijeva u klub: "Mogli smo ojačavati momčad s kvalitetnim igračima, a nakon što je izboren ulazak u prvu ligu bili smo odlučni u namjeri da pokažemo kako sve to nije slučajnost. Priznajem da prije 12 mjeseci nismo sanjali da ćemo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, zbog čega smo se sada morali brzo adaptirati na novi pritisak, koji nam je donijelo osvajanje prvenstva", rekao je Petev za službenu stranicu Uefe.

Još prije 11 godina s Litexom je igrao u Kupu Uefa...

"Puno je lakše biti igrač nego trener. Sada imam puno više odgovornosti, pritisak je višestruko veći", tvrdi Petev.

"Definitivno imamo šansu protiv Dinama"

Naravno, najavio je i dva okršaja s Dinamom u idućih osam dana.

"Bit će jako teško protiv njih, dominantni su u Hrvatskoj nekoliko posljednjih godina i redoviti su sudionik grupne faze Uefinih natjecanja. Ali, mi imamo iskusne igrače koji se znaju nositi s pritiskom i imamo podršku svojih navijača, koji nas odlično prate. Siguran sam da će se na pravi način ponašati svi oni kojima je stalo do kluba. Definitivno imamo šansu i pokušat ćemo ju iskoristiti", optimističan je Petev, koji se nada bi na taktičkom planu mogao iznenaditi trenera Modrih Antu Čačića:

"Želimo postati europska konstanta"

"Tijekom igračke karijere trenirali su me odlični treneri od kojih sam puno naučio, a bio sam i na trenerskim tečajevima u Barceloni, Espanyolu i Valenciji. Pokušat ću izvući maksimum iz svojih igrača. Kao čovjek se uvijek morate usavršavati i ja to pokušavam činiti. Cilj kluba je da redovito igramo u Uefinim natjecanjima, Ludogorec je dugoročan i projekt", za kraj će Petev.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.