Tri svjetska rekordera u utrci za tron: Merrit se ugurao među Bolta i Rudishu

MEĐUNARODNA atletska federacija (IAAF) objavila je imena finalista utrke za najboljeg atletičara protekle sezone. U igri za tron su Usain Bolt, David Rudisha i Aries Merritt.

Prije mjesec dana objavljeno je deset kandidatura u muškoj i ženskoj konkurenciji. Glasali su atletičari, novinari i predstavnici saveza i odabrali tri imena među kojima će vijeće IAAF-a odabrati konačnog pobkednika. Nagradu će primiti 24. studenog u Barceloni.

Što su finalisti radili prošle sezone? Bolt je u Londonu obranio tri zlata iz Pekinga, no posebnu težinu imaju njegove "obrane" u sprinterskim pojedinačnim disciplinama. Jamajčanin je veliki favorit za nagradu koji je osvojio lani, kada su njegovi rezultati bili znatno slabiji. Glavni konkurent mu je sjajni mladi Kenijac David Rudisha, olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 800 metara. Amerikanac Aries Merritt olimpijski je pobjednik na 110 metara prepone. Na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu također je srušio svjetski rekord (12.80).

Imena atletičarki koje kandidiraju za nagradu bit će objavljena naknadno, a među njima nema naše Sandre Perković, zlatne bacačice diska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.