U Riju se gine za selfie s Đokovićem, a mi smo ga ulovili!

Foto: Index

U RIJU se naveliko puca, haraju zaraze i zloglasni komarci, a slabo naoružana policija države pred bankrotom juriša na narko bande po favelama na sjeveru. Ipak, najopasniji događaj kojem smo do sada prisustvovali bila je press konferencija Novaka Đokovića. Najbolji tenisač svijeta zarazio je olimpijski grad. Na presicu je stigao u društvu predsjednika olimpijskog odbora Vlade Divca, strijelkinje Ivane Anđušić Maksimović i košarkašice Sonje Petrović. Nole se, naravno, pobrinuo za dobru atmosferu. Gotovo sva novinarska pitanja bila su usmjerena prema jednoj od najvećih zvijezda svjetskog sporta.

Nakon pola sata, glasnogovornica je novinarima omogućila da priđu prvom tenisaču svijeta "jedan na jedan" i izazvala stampedo u dvorani., Uzalud je američki plivački tim čekao svoj termin. "Ovo je zaista posljednje pitanje, nemamo vremena..."

I tako u nedogled. Svako pitanje "bilo je posljednje", dok se Đoković uz osmijeh i isprike nije uspio probiti do izlaza. Oko njega je bjesnio rat selfie stickovima, aparatima i kamerama.

Nije odolio ni čovjek koji se nakitio s najviše olimpijskih medalja u povijesti.

"Vraćao sam se s jednog intervjua i on je prošao pokraj mene. Rekao sam sebi ‘Hej, to je Novak. U takvim situacijama obično se nasmješite jedan drugome, ali ja sam se momantalno odlučio javiti. Rekao sam mu da želim fotku s njim", ispričao je Michael Phelps.


Probio se Amerikanac, ali probili smo se i mi. Pitali smo ga za šanse Marina Čilića i treninge s "malim" Bornom Ćorićem, koji nam je nedavno objašnjavao kako su saopouzdanje i dječja, iskrena ljubav prema tenisu temelji Đokovićeve nepobjedivosti.




Govorio nam je i o strasti koju je donio na Olimpijske igre.
 
"Velika je privilegija biti ovdje. U Pekingu sam imao sreće da osvojim broncu, u Londonu mi je nedostajao jedan korak, ali to sada nije važno. Svake četiri godine imaš šansu sudjelovati u ovakvom jedinstvu sporta i to nevjerojatno iskustvo. Deset tisuća ljudi u selu zajedno jede i spava. Poseban osjećaj. Veselim se i ponosim što sam dio toga"
 

 
Đoković prvo mjesto ATP ljestvice ne pušta od 2011., vlasnik je 12 Grand Slam titula, ali olimpijsko zlato stavio je ispred svega.

"Zlatna medalja bila bi jedan od najvećih, ako ne i najveći doseg u karijeri. Moram biti oprezan i skroman. Za Srbiju uvijek igram sa srcem. Kao individualnan sportaš, imam priliku za to u Davis Cupu, no Olimpijske Igre su najveći san"

Nakon ranog ispadanja u Wimbledonu, Đoković se vratio pobjedama u Torontu i osvojio turnir.

"Nema boljeg starta za sezonu tvrde podloge. OČito se na njoj najbolje osjećam. Jako sam se veselio nastupu u Torontu. Smatram da se sve u životu događa s razlogom i da me tjedan u Wimbledonu natjerao da se mentalno, fizički i emotivno sredim. Iskoristio sam višak vremena za druženje s obitelji, nisam razmišljao o tenisu i čini se da je to bila najbolja priprema za Toronto. Nisam izgubio set i spreman sam za nastup na Igrama. To je jedan od glavnih ciljeva sezone za sve nas koji sjedimo za ovim stolom".

Novak će u Brazilu imati golemu podršku domaće publike, koju je osvojio već na prvom treningu, kada je na teren izašao sa znojnicama i torbom u bojama brazilske zastave.


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.