U blatu do koljena, Hajduk u nastavku dotukao Vinogradar

Foto: Hajduk.hr, Hina

HAJDUK je na gostovanju u Mladini blizu Jastrebarskog u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa slavio protiv domaćeg Vinogradara s 3:0 i na neki način je napravio ogroman korak prema plasmanu u polufinale.
 
Unatoč činjenici da su otišli na gostovanje kod četvrtoligaša, u Hajduku gostovanje kod Vinogradara nimalo nisi shvatili kao bezazleni izlet. Poučeni iskustvom iz 2013., kad su Bijeli prošli niželigaša iz Mladine tek nakon poklonjenog penala za produžetak (nakon čega si i predsjednik Hajduka Marin Brbić javno ispričao), Hajduk nije želio ništa prepustiti slučaju i od prve minute je krenuo ambiciozno i angažirano.
 
Ipak, unatoč želji Bijelih, ne možemo reći da smo gledali neki dobar nogomet jer je teren u Mladini bio sve, samo ne adekvatno borilište dostojno četvrtfinala nacionalnog kupa. Ono malo zelene površine s početka utakmice je nestalo i već nakon dvadesetak minuta cijeli teren pretvoren je u blatnu kaljužu na kojoj je gotovo pa nemoguće bilo kreirati išta smisleno.
 
Naravno da je ta okolnost išla na ruku slabijem, domaćinu, koji se strpljivo branio, dok se Hajduk poprilično mučio u pokušaju da kombinatornom igrom dođe do gola.
 
Hajduk je u četvrtoj minuti imao prvu pravu priliku, no udarac Kouassija je u posljednji trenutak blokiran, a nakon toga, iako je imao veći posjed lopte, sve do 32. minute Bijeli nisu imali niti jednu pravu šansu. 
 
Tada je Hajduk pokazao zbog čega je ipak on trećeplasirana momčad Prve lige i sjajnom akcijom u tri brza poteza načeo domaćina. Sušić je proigrao Caktaša, ovaj odmah, iz prve dodaje Vlašiću, a Hajdukovo čudo od djeteta odmah do Kouassija, kojem nije bilo teško iz blizine zabiti. Malonogometna akcija, koja još dobiva na težini zbog (ne)kvalitete travnjaka.
 
U nastavku se igralo samo na jedan gol, onaj domaći,  a posebno je aktivan i opasan bio Maglica. Nakon nekoliko propuštenih prigoda su samo dvije minute, od 67. do 69., zabija dva gola i na neki način trasira Hajduku put u polufinale. 
 
 
Početni sastavi:
 
Vinogradar: Jurić Bare, Štulec, Kahrimanović, Lončar, Povrženić, Gavarić, Galić, Vukić, Tomić, Abramović, Mačešić
Hajduk: Kalinić, Milović, Maloča, Niżić, Vršajević, Vuković, Sušić, Caktaš, Kouassi, Vlašić, Maglica

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.