UFC McGregoru oduzeo pojas

Foto: Getty Images/Guliver Image

CONOR MCGREGOR više nije prvak perolake kategorije u UFC-u! Iako su organizacijske starješine davale do znanja McGregoru da je sada vrijeme, nakon izleta po ostalim kategorijama, za obranu naslova u perolakoj (još nije imao nijednu otkad ju je nokautom u 13 sekundi uzeo Aldu), proces je ubrzan.

Naime, Daniel Cormier, prvak poluteške kategorije zbog ozljede je otkazao nastup na predstojećem UFC 206 eventu na kojem je trebao braniti pojas protiv Anthonya "Rumblea" Johnsona. Njegovom ozljedom, u glavnu borbu večeri promovirana je ona između Anthonya Pettisa i Maxa Hollowaya. UFC je borce "počasti" i učinio to borbom za privremeni pojas u perolakoj kategoriji, a dosadašnji privremeni prvak Aldo time je automatski postao novi/stari prvak u kategoriji.

Irac i ljudi iz njegovog kampa još se nisu oglasili, pa nije poznato jesu li bili obaviješteni o ovoj mogućnosti, ali po svemu sudeći, svoju budućnost Conor vidi u kategoriji iznad. Je li ovo znak da je UFC ocijenio kako je McGregorova popularnost dosegla opasne točke koja bi poremetila balans i preraspodjelu superzvijezdi kojoj organizacija posvećuje toliko pažnje i koja joj je temelj poslovanja? U svakom slučaju, s današnjim danom je McGregorov povijesni uspjeh, držanje titule u različitim kategorijama istodobno, postao stvar prošlosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.