"Ultimate frizbi" ušao u olimpijsku obitelj

Foto: Screenshot/YouTube

MEĐUNARODNI olimpijski odbor je službeno priznao sve sportove pod WFDF (World Flying Disc Federation) organizacijom, a među njima se najviše ističu ultimate frizbi i disk golf.  Ovo ne znači da će se na sljedećim Olimpijskim igrama igrati ti sportovi nego jednostavno ulaze u kategoriju sportova koji su prepoznati od strane Međunarodnog olimpijskog odbora.

U WFDF-u su počašćeni ovim priznanjem njihove organizacije, pa su se i obratili javnosti:

"Ovo je ogromna prekretnica u 30-godišnjoj povijesti WFDF-a. Ova odluka samo će povećati naš trud oko promocije svih naših sportova u svim državama i svim kontinentima", dodali su.

MOO je već donio odluku o sportovima koji bi se mogli igrati na OI-a 2020. godine, a kandidati su baseball/softball, kuglanje, karate, sportovi na koturaljkama, sportsko penjanje, squash i wushu. Odluku će donijeti sljedeće godine, a najvjerojatnije će odabrati jedan ili dva sporta.

Tako je primjerice ultimate frizbi još ispod tih sportova te će proći dosta vremena prije nego ga ugledamo na OI-a. 

Ultimate frizbi je sport u kojem je cilj dodati svojem suigraču frizbi u protivničku "end-zonu", isto kao što igrači američkog nogometa rade s loptom, a ono što je zanimljivo je da u igri nema suca nego se igrači oslanjaju na fair-play. Kako sve to izgleda, pogledajte u videu:

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.