Večer odluke: Chelseajevi navijači uz Šahtar, Celticovi uz Barcelonu

Foto: AFP

VEČERAS su na programu utakmice posljedneg kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H.

> Srna i Eduardo složni uoči Juventusa: "Remi nas ne zanima"

Skupina E: Šahtar - Juventus, Chelsea - Nordsjaelland

U Donjecku se odlučuje o drugom putniku iz skupine E u osminu finala. Šahtar je već izborio plasman u drugi krug, a Juventusu treba bod. Šahtaru bi bod bio dovoljan da završi na prvom mjestu i u osmini finala ima lakšeg suparnika.

Ipak, i jedni i drugi tvrde da nema ništa od  igranja na remi.

"Nema nikakvog govora o dogovorenom remiju i točka. Mi se u toj utakmici borimo za prvo mjesto u skupini, što donosi ipak lakši ždrijeb u osmini finala, ali i za svoj klub. A, kada se igra za klub onda nikada ne igramo na remi", poručio je Mircea Lucescu, trener ukrajinske momčadi.

Darijo Srna na posljednjem treningu uoči dvoboja s Juventusom

Slično razmišlja i nogometaš Juventusa, Claudio Marchisio.

"Remi nije ono što tražimo. Rizik je ako će oba sastava igrati na neriješeno", izjavio je Marchisio koji će propustiti utakmicu u Donjecku. Dvoboj će propustiti u Luiz Adriano koji je zbog nesportskog gola u Danskoj kažnjen jednom utakmicom suspenzije.

Chelsea za prolaz treba domaću pobjedu protiv otpisanog Nordsjaellanda i poraz Juventusa. Iako Bluesi strahuju od biscotta (op.a. talijanska riječ za namještenu utakmicu bez podmićivanja) i Talijani strahuju da će Šahtar ići na pobjedu zbog dobrog odnosa vlasnika Chelseaja i Šahtara. Roman Abramović i Rinat Ahmetov zajedno su navijali za Ukrajinu protiv Engleske na Europskom prvenstvu.

Skupina F: Bayern - BATE, Lille - Valencia

U ovoj skupini nema neizvjesnosti. U drugi krug će Bayern i Valencia, samo je pitanje s kojih pozicija.

Bayern dočekuje BATE i nada se osveti za poraz u Bjelorusiji.

"Mario Gomez bi mogao početi utakmicu, ali imam mnogo dobrih napadača i tek prije utakmice ću odlučiti o sastavu", najavio je Jupp Heynckes.

Valencia gostuje kod Lillea koji ne može napredovati s posljednjeg mjesta.

Skupina G: Barcelona - Benfica, Celtic - Spartak

Barcelona je s četiri pobjede u pet utakmica osigurala prvo mjesto u skupini G. U posljednjem kolu dočekuje Benficu, a trener Tito Vilanova najavio je kako će odmarati najvažnije igrače osim Messija koji juri rekord Gerda Mullera po broju golova u jednoj godini.

Messiju treba dva gola da prestigne Mullera

Benfica i Celtic imaju po sedam bodova, a Portugalci imaju bolji međusobni omjer, ipak Celtic ima veće šanse jer će lakše stići do pobjede u 6. kolu. U Glasgow stiže otpisani Spartak.

"Nisam zabrinut jer je Barcelona najavila da će odmarati glavne igrače. Zabrinut sam jer sam siguran da je Spartak jaka i kvalitetna momčad", rekao je trener Neil Lennon i dodao:

"I ovo je veliki uspjeh. Nitko nam nije davao ni najmanje šanse, a pogledajte gdje smo. I ono najbitnije, iza Božića će se ponovno igrati europski nogomet u Glasgowu.

Skupina H: Manchester United - Cluj, Braga - Galatasaray

Manchester United je u istoj poziciji kao Barcelona. Sigurno je prvi, a iza njega su Cluj i Galatasaray s po sedam bodova.

Turci imaju bolji međusobni omjer i gostuju kod lakšeg suparnika, Brage koja je ispala. Cluj će imati težak zadatak ostati minimalno neporažen na Old Traffordu.

Sve utakmice počinju u 20.45

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.