Veić preko Alvesa u četvrtfinale Challengera

ANTONIO VEIĆ u 2. kolu ATP Challengera u talijanskoj Monzi u dva je seta bio bolji od Brazilca Thiaga Alvesa. Šesti nositelj je četvrtfinale osigurao pobjedom 6:1, 7:5.

Nešto manje od sat i pol igre trebalo je Veiću da po prvi puta u trećem međusobnom dvoboju s 30-godišnjim Brazilcem ostvari i prvu pobjedu. U meču koji je obilovao oduzetim servis-gemovima ipak je bio nešto sigurniji na vlastitom početnom udarcu što mu je na koncu i donijelo pobjedu.

Ukupno je Alves načinio četiri, Veić sedam breakova, a iznimnu efikasnost u takvim situacijama Lošinjanin je pokazao u drugom setu kada je realizirao sve četiri šanse za obrat.Ključnom se pokazala 11. igra drugog seta kada je Veić breakom poveo 6:5, a zatim mirno odservirao za četvrtfinale.

Podsjetimo, na svom zadnjem nastupu u Monzi, Veić je 2009. godine dogurao do finala.

Za proboj među četiri najbolja hrvatski će tenisač odmjeriti snage s 4. nositeljem, Slovencem Blažom Kavčičem, koji je u 2. kolu izbacio Srbina Borisa Pašanskog sa 3:6, 6:3, 6:4. Do sada su se Veić i Kavčič sastajali pet puta, a Antonio ima četiri uzastopne pobjede. Samo je prvi puta na jednom hrvatskom Futures turniru 2006. godine slavio Slovenac.

Ove godine ždrijeb ih je spojio i na ATP turniru u Beogradu gdje je Veić pomeo Kavčiča sa 6:1, 6:1, a dobio je Hrvat i zadnji sraz, na Challengeru u brazilskom Blumenauu bilo je 7:5, 4:6, 6:2. Sve oglede odradili su na zemljanoj podlozi pa će ta njihova tradicija biti nastavljena i u Monzi.

ATP Challenger Monza, 2. kolo:

Veić (6) - Alves 6:1, 7:5

Kavčič (4) - Pašanski 3:6, 6:3, 6:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.