Velika pobjeda Delića, poraz Ćorića: Nizozemska - Hrvatska 1:1

Foto: HTS/Gordana Anders

MATE DELIĆ donio je Hrvatskoj prvi bod u okršaju protiv Nizozemske u borbi za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Pobijedio je sa 4:6, 6:4, 7:5, 6:2 drugog nizozemskog tenisača Igora Sijslinga.

> Krajan zadovoljan nakon prvog dana: Da je netko rekao da će biti 1:1 sigurno bismo to potpisali

Delić, koji je uskočio kao zamjena za umornog Marina Čilića, nervozno je počeo meč u Amsterdamu. U trećem je gemu spasio break-loptu, a u petom izgubio servis. Odmah u sljedećem gemu je oduzeo servis Sijslingu, ali ga je potom izgubio i poklonio prvi set Nizozemcu, 72. tenisaču svijeta.

Veliki Delićev preokret u debiju u Davis Cupu

Serija breakova nastavljena je i u drugom setu, Sijsling je imao 4:3 i servis, ali je Delić dva puta zaredom oduzeo servis suparniku i izjednačio u setovima. Treći set Delić je dobio breakom kod 6:5 kada je stigao do 15-40 i iskoristio odmah prvu set-loptu.

Sa sjajnom igrom nastavio je i u sljedećem setu. Odmah je napravio break i sigurnim servisima i novim breakom kod 5:2 donio prednost Hrvatskoj.

"Makar me na nosilima iznijeli s terena ja ću poginuti za taj bod za Hrvatsku"

Za Delića, 154. tenisača svijeta, ovo bio prvi meč u Davis Cupu. 

"Prije početka meča bio sam veoma nervozan i osjećao sam pritisak jer sam htio osvojiti taj bod. Međutim, kad je počeo meč razmišljao sam samo o igri i o tome kako pronaći nedostatke o njegovoj igri", rekao je Delić.

Kako se Mate osjećao nakon što je iskoristio meč-loptu?

"Nevjerojatan je osjećaj. Pogotovo jer mi je ovo prva pobjeda i nadam se da će je biti još. Hvala i timu koji me digao kad sam imao problema s grčevima. Rekao sam sebi: Makar me na nosilima iznijeli s terena ja ću poginuti za taj bod za Hrvatsku."

 

Borna propustio dvije set-lopte i raspao se

U drugom meču je prvi nizozemski reket Robin Haase pobijedio Bornu Ćorića sa 7:6(4), 6:1, 6:4.

Borna je u prvom setu pri vodstvu 5:4 izborio dvije vezane set-lopte, ali ih nije iskoristio. Set je izgubio u tie-breaku nakon čega se raspao. Nizozemac je protutnjao drugim setom i u trećem poveo 4:2, nakon čega je Ćorić zaigrao bolje, ali se nije uspio vratiti u meč.

"Prvi set je bio dobar. Imao sam set lopte, a na drugu mi je izašao retern na kojem sam riskirao i koji bi bio 'winner' da sam pogodio. Netko će reći da nisam trebao riskirati, netko da jesam, ja sam se odlučio na rizik i nije uspjelo. Kasnije je Haase podigao igru na maksimum i nisam imao šanse. Pogotovo u drugom setu. Kad bih došao bliže on je uvijek servirao odlično“, rekao je Ćorić.

U subotu je na programu meč parova. Očekuje se da Nizozemsku predstavljaju Haase i Rojer, a Hrvatsku Draganja i Čilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.