Velika pobjeda Pavića protiv Ferrera!

MATE PAVIĆ u 1. kolu ATP turnira u Umagu porazio je pobjednika ovog turnira iz 2010. godine, Španjolca Juana Carlosa Ferrera s dva puta po 6:2.

Pavić je drugu godinu zaredom dobio pozivnicu organizatora za nastup u glavnom ždrijebu umaškog turnira, a nakon što je lani na startu izgubio od Talijana Volandrija, ove godine je sve “naplatio” velikom pobjedom nad nekadašnjim najboljim tenisačem svijeta, Juanom Carlosom Ferrerom.

Paviću je za pobjedu protiv Ferrera trebao točno jedan sat, a u drugom će kolu igrati protiv još jednog tenisača s pozivnicom, Rusa Andreja Kuznjecova koji je u tri seta bio bolji od Španjolca Muñoz-de la Nave.

Druga je to velika pobjeda 19-godišnjeg Splićanina u posljednjih mjesec dana nakon što je u 1. kolu turnira u Hertogenboschu nadigrao tada 40. tenisača svijeta Robina Haasea.

Kavčić izbacio Veića

Antonio Veić je istim rezultatom poražen od Slovenca Blaža Kavčiča nakon svega sat i 15 minuta tenisa.

Kavčič je dominirao tijekom cijelog susreta, a tek je neznatno popustio kod 5:0 u drugom setu kada je jedini puta u meču dozvolio Lošinjaninu da mu oduzme serivs i primakne se na 5:2. No, nakon toga je na vlastiti početni udarac Kavčič osigurao tri meč-lopte, te iskoristio treću.

Slovenac je u meču osvojio 73 posto poena nakon prvog servisa, dok je Veić u tom segmentu bio na skromnih 48 posto. Hrvatski tenisač je napravio i deset pogrešaka više, pa je Kavčič prvi puta u karijeri izborio drugo kolo u Umagu.

ATP Umag, 1. kolo:

Pavić – Ferrero (6) 6:2, 6:2

Kavčič – Veić 6:2, 6:2

Starace – Klec 6:3, 7:6(6)

Trungelliti – Lorenzi 7:5, 6:4

Odesnik – Roger-Vasselin (8) 6:7(4), 6:2, 7:5

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.