Veliki derbi na otvaranju 1. HMNL: Zastrašujući Split na najtežem gostovanju sezone!

Foto: Futsal Dinamo Facebook
 
Danas počinje još jedno Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu. Sezona je donijela brojne promjene, gotovo ne postoji klub u ligi koji nije zamijenio barem polovicu momčadi i pred nama je sasvim sigurno je jedno od najuzbudljivijih prvenstava dosad. Svoju premijernu sezonu u prvom rangu natjecanja odigrat će šibenska Crnica, poznata po dobroj omladinskoj školi.
 
Nacional, kao branitelj naslova, ulazi u prvenstvo u sasvim drugačijem tonu nego lani. Hrvatski ''Dream tea'' se raspao, a USKOK-ove optužnice koje terete njihovu alfu i omegu Ivicu Đolu negativno su se odrazile na klub. Tako su Nacional napustili Tihomir Novak, Franco Jelovčić, Rok Mordej, Kristijan Čujec, Luka Perić i Carlos Espindola. 
 
Takvim obratom najviše se okoristio Split Tommy. Splićani su iz redova jednog od najvećih rivala doveli ponajboljeg hrvatskog igrača Novaka i ponajboljeg mladog igrača Perića. Uz dodatna pojačanja u vidu Mare Đurasa iz MNK Squarea i slovenskog reprezentativca Mateja Fideršeka, Splićani u sezonu ulaze kao veliki favoriti za naslov. Na posljednjem reprezentativnom okupljanju, čak je devet igrača (polovica popisa) stiglo iz splitskog kluba. 
 
Ipak, već u prvom kolu očekuje ih veliki derbi –  u subotu stižu u Dvojku na noge Futsal Dinamu. Zagrebački klub ostao je bez čak tri reprezentativca – Reed (Engleska), Horvat (Hrvatska) i Ziberi (Makedonija), te će nove snage crpiti iz svog omladinskog pogona. Očekuje se vatrena atmosfera i velika najezda glasnih Bad Blue Boysa, koji će i dalje biti najveći oslonac momčadi na terenu. Mnogi baš ove dvije ekipe vide kao glavne favorite za veliko finale. Dodatna zanimljivost vezana za utakmicu je činjenica kako se vratar Splita Žarko Luketin ženi, te nije poznato koliko će igrača Split Tommyja zbog toga izostati. Sve u svemu, očekuje nas spektakl u sportski pomalo uspavanom Zagrebu. 
 
Raspored prvog kola:
 
06.10.2017 MNK Brod 035 – MNK Novo Vrijeme Apfel     19:00         ŠD Brod
 
06.10.2017 HMNK Vrgorac – MNK Osijek Kelme             19:00         SD Dom športova
 
07.10.2017 MNK Nacional Zagreb – MNK Crnica              20:30         SD Sutinska vrela
 
07.10.2017 MNK Futsal Dinamo – MNK Split Tommy      20:00         SD Dom sportova 2
 
07.10.2017 MNK Albona Potpićan ’98 – MNK Alumnus      20:30         SC Franko Mileta
 
07.10.2017 MNK Square – MNK Uspinjača                      20:30         SD Gospino polje
 
Prva Hrvatska malonogometna liga među najkompetitivnijima je u Europi, i tek je birokratske prepreke pri HNS-u guše u još bržem i jačem razvoju. Dobri posjeti, manje sredine u kojima je mali nogomet tradicionalno popularan sport i veliki izvor talenta velik su zalog za budućnost ovog sporta u Hrvatskoj.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.