Veliki preokret na pomolu: Hirscher treći, Feuz pao u superveleslalomu!

SUPER-G na završnici Svjetskog kupa nije ponudio rasplet utrke za veliki Kristalni globus već ju je dodatno zakomplicirao. Vodeći skijaš u ukupnom poretku Beat Feuz je pao, a Marcel Hirscher je to iskoristio i trećim mjestom zaostatak uoči veleslaloma i slaloma smanjio na 75 bodova!

Nevjerojatno je kako se sve okrenulo u korist Austrijanca, koji je nakon jučerašnjeg spusta bio u minusu od 135 bodova. Hirscher je u superveleslalom krenuo sa startnim brojem dva, a kad je sunarodnjaka Georga Streitbergera, kojem je super-G najjača disciplina, skinuo za 90 stotinki, postalo je jasno da je napravio dobar posao.

Ipak, vjerojatno nije mogao ni zamisliti da će ga do kraja utrke prestići samo dvojica, Christof Innerhofer i Alexis Pinturault, i to za šest odnosno četiri stotinke.

No, dogodilo se nešto nesvakidašnje u brzim disciplinama - skijaši iz prve jakosne skupine (startni brojevi od 16 do 22) totalno su podbacili, a najbolji od super-G kreme bio je Kjetil Jansrud, koji je završio na osmom mjestu s 48 stotinki iza pobjednika.

Jedan je, pak, sasvim razočarao. Beat Feuz imao je sve u svojim rukama nakon drugog mjesta u spustu, a danas je disciplini u kojoj se borio za mali Kristalni globus morao završiti ispred Austrijanca kako bi podebljao prednost uoči vikenda, kada su na rasporedu "Hirschervi" veleslalom (subota) i slalom (nedjelja). Švicarac je, izgleda, popustio pod pritiskom i činjenicom da je uoči njegovog nastupa Hirscher iznenađujuće držao mjesto na pobjedničkom postolju.

Mali globus u superveleslalomu osvojio je Norvežanin Aksel Lund Svindal. Iako je osvojio tek 16. mjesto, koje mu nije donijelo niti jedan bod, Svindal je slavio na račun slabih ili nedovoljno dobrih nastupa rivala. Mislimo na Feuza i švicarskog veterana Didiera Cuchea, koji je osvojio tek deveto mjesto, pa je za Svindalom u poretku superveleslaloma zaostao za 13 bodova.

Tako se Cuche nije uspio oprostiti od Svjetskog kupa s barem jednim jednim globusom ove sezone. U spustu je treći u konačnom redoslijedu, a u superveleslalomu drugi. U obje discipline je prošle sezone osvajao male globuse.

Ivica Kostelić odlučio je propustiti ovu utrku, kako bi se što bolje pripremio za nedjeljni slalom, u kojem ima veliku šansu za osvajanje malog globusa.

 

SK skijaša, superveleslalom u Schladmingu, rezultati:

1. Innerhofer (Ita) 1:21.24

2. Pinturault (Fra) +0.02

3. Hirscher (Aut) +0.06

4. Marsaglia (Ita) +0.22

5. Reichelt (Aut) +0.29

...

Konačni redoslijed u superveleslalomu:

1. Svindal (Nor) 413

2. Cuche (Švi) 400

3. Feuz (Švi) 368

4. Jansrud (Nor) 342

...

Ukupni redoslijed:

1. Feuz (Švi) 1330

2. Hirscher (Aut) 1255

3. Svindal (Nor) 1131

4. Kostelić (Hrv) 1064

5. Cuche (Švi) 982

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.