Video - "Nikad viđeno": Srbija golijadom izborila četvrtfinale futsal Eura

FUTSAL reprezentacija Srbije u fantastičnoj je utakmici sa čak 17 pogodaka osigurala prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva. U zagrebačkoj Areni su pred 2500 gledatelja sa 9:8 pobijedili Azerbajdžan koji je prvi susret sa Portugalcima izgubio 4:1.

Od početka utakmice domaća se publika svrstala na stranu gostiju iz Azerbajdžana dok su srpskim reprezentativcima uputili glasne zvižduke. Nastavak je to "rata navijača" sa rukometnog Eura u Srbiji gdje su srpski navijači napali hrvatske, a u BeoAreni gađali naše reprezentativce.

Azeri zabili u sedmoj sekundi utakmice

Golijadu je otvorio Felipe donijevši "Azerima" početno vostvo već u sedmoj sekundi utakmice. To je ujedno i najbrže postignuti pogodak na ovom turniru. Rekord drži Elliot Ragomo koji je 2009. za Solomonske otoke zabio Novoj Kaledoniji nakon samo tri sekunde.

Nakon pet minuta Farzali je povisio na 2:0, a Srbija je u dvije minute uspjela izjednačiti golovima Bojovića. Felipe je vratio prednost Azerbajdžanu, a Dantas dodao još jedan za prednost 4:3 na poluvremenu. Azerbajdžanski 44-godišnji golman Andrej Tveryankin dobio je dva žuta kartona na početku utakmice i morao je napustiti igru.

U drugom dijelu Srbija je napravila lijepu seriju i golovima Lazića, Kocića i Bojovića prvi put došla u vodstvo, a zahvaljujući dvama golovima Dantesa četvrta momčad Europe iz 2010. smanjila je na 7:6. Završnica je bila sve, samo ne mirna. Još jedan naturalizirani Brazilac u momčadi Azerbajdžana (ima ih pet) Thiago zabio je za 7:7, Pavičević i Bojović dodali su još dva gola, a ovaj potonji autogolom je postavio konačnih 9:8.

Srpski izbornik: Vidio sam nevjerojatne stvari!

"Nikada nitko nije ovo vidio na futsal Euru!", oduševljeno je nakon utakmice rekao izbornik Srbije Aca Kovačević:

"Vidio sam nevjerojatne stvari, rani gol postavio je tempo. Sretno smo pobijedili, ali zasluženo, i postigli cilj. Ovo je veliki uspjeh za srpski futsal. Mala smo zemlja s vrlo malom bazom igrača i veliki je uspjeh plasirati se na treće EP i drugo četvrtfinale zaredom".

"Jako sam zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom. Obje momčadi su slabo igrale obranu i to je bilo dobro za publiku. Vidjeli su utakmicu s najvećim brojem golova u povijesti natjecanja. Znali smo da Azerbajdžan ima odličnog golmana i na posljednjim treninzima smo se pripremali za njega", dodao je Kovačević.

"Oduševljen sam. Nikada nisam igrao ovakvu utakmicu, sve je završilo odlično za mene i moju ekipu, jako sam ponosan. Bila je ovo moja najbolja utakmica za reprezentaciju. Šokantno! Možemo biti senzacija ovog Eura", rekao je nakon utakmice četverostruki strijelac Vidan Bojović.

Izbornik Azerbajdžana: Hvala Hrvatima, ali ovo nije bila moja momčad

Trener Azerbajdžana Alesio bio je razočaran:

"Imali smo lošu utakmicu. Nismo kalkulirali niti igrali na remi. Nisam prepoznao svoju momčad, to nisu bili moji igrači, žao mi je... Ne znam u čemu je bio problem. Puno nam je pomogla hrvatska publika, bili su fantastični i žao mi je zbog njih što smo izgubili".

Srbi će sa Portugalom za prvo mjesto igrati u nedjelju u 14:30.

U ranijoj utakmici u Splitu Rusija je deklasirala Tursku sa 5:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.