Video - U Primeri ništa novo: Messi na pragu novog rekorda

RUŠENJE sportskih rekorda u normalnom svijetu bilo bi velika vijest, no u vremenu Lionela Messija to je sam još jedan statistički podatak koji će se pripisati desecima rekorda koje je zvijezda Barcelone srušila do svoje 24. godine.

S dva gola koja je u subotu postigao u pobjedi Katalonaca protiv Zaragoze 4:1, Argentinac je  došao do jubilarnog 60. pogotka ove sezone u službenim utakmicama.

Time je postao prvi igrač nakon legendarnog Gerda Muellera s najmanje 60 golova u istoj sezoni. Bayernov ''stroj za golove'' je u spomenutoj sezoni 67 puta zatresao mrežu, a Messi ima još najmanje deset utakmica (11 ako Barcelona uđe u finale Lige prvaka) da ga sruši.

Više od 60 zgoditaka u jednoj sezoni postizali su i Ferenc Deak (66 za mađarski Szentlorinc u sezoni 1945/46), Henk Groot (64 za Ajax u sezoni 1960/61) te Dixie Dean (63 za Everton u sezoni 1927/28).

Messi je 38 golova ove sezone postigao u Primeri, 14 u Ligi prvaka, tri u Španjolskom superkupu, po dva u Kupu kralja i na Svjetskom klupskom prvenstvu, te jedan u Europskom superkupu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.