Video: Španjolcima jedan gol dovoljan za finale, Hrvatska protiv Italije za broncu

ŠPANJOLSKA reprezentacija pobijedila je Italiju 1:0 u drugoj polufinalnoj utakmici na Europskom prvenstvu u futsalu.

> Video: "Ne hodamo s manekenkama i nemamo milijune. Ali barem igramo dobar nogomet!"

> Arena se prekasno probudila: Rusi pobijedili Hrvatsku za finale futsal Eura!

> Video - Stanković: Bilo bi mi lakše da su nas Rusi razbili!

> Ruski izbornik: Očekivali smo napetu završnicu s Hrvatima

Jedini pogodak na utakmici u zagrebačkoj Areni postigao je Aicardo već u 7. minuti. Uputio je precizan udarac iskosa s lijeve strane.

Španjolci, peterostruki europski prvaci i branitelji naslova, tako su opravdali reputaciju favorita i izborili finalnu utakmicu protiv Rusije, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Hrvatske 4:2.


Španjolska i Rusija dosad su tri puta igrale finalne utakmice na Europskim prvenstvima. Španjolci, koji su bili domaćini prve dvije smotre, slavili su 1996. godine 5:3, ali su im Rusi uzvratili tri godine kasnije pobjedom na penale 4:2. Treći međusobni finale, odigran 2005. godine u Češkoj, dobila je Španjolska 2:1.

Prema tome, u subotu od 18.30 sati, Hrvatska će u ogledu za treće mjesto igrati protiv Italije, dok će se u velikom finalu, od 21 sat, sastati Španjolska i Rusija.

"Vidjeli smo dobar futsal"

"Jako sam sretan zbog pobjede, ali i jer smo vidjeli futsal utakmicu u kojoj su obje momčadi htjele igrati i tražile pobjedu od prve minute. Čestitam Italiji na odličnoj utakmici. Teško ih je bilo taktički nadigrati, uspjeli smo im slomiti obranu brzim prijenosom lopte, ali izostali su pogoci", rekao je nakon utakmice španjolski izbornik Jose Venancio Lopez.


Pivot aktualnih prvaka Rafael Usin dodao je kako je najvažnije da su izborili novo finale.

"Bili smo dobri, igrali smo dobar futsal i stvarali prilike. Istina, zakazali smo ispred gola, ali moramo biti zadovoljni. Mislili smo da ćemo teško doći do finala, ali dokazujemo kako imamo jaku momčad i nakon odlaska nekih starijih igrača", rekao je Usin.

Talijanski izbornik Robert Menichelli unatoč porazu pohvalio je svoje igrače.

"Igrači su razočarani jer nismo pobijedili, ali dali su sve od sebe za pobjedu. Ipak, pokazali smo lijepu predstavu, tko god je gledao utakmicu vidio je ravnopravnu borbu nas i Španjolske i otvorenu utakmicu do samog kraja. Čestitam Španjolcima, najboljoj momčadi Europe", rekao je Menichelli koji sada iščekuje dvoboj s Hrvatskom za broncu.


EP u futsalu, polufinale:

Rusija – Hrvatska 4:2

Španjolska – Italija 1:0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.