Vlaović: Tužna noć u kojoj Hrvatska nije igrala svoj nogomet

Foto: Guliver Image/Getty Images

GORAN VLAOVIĆ je nakon susreta za HTV ponudio analizu susreta Hrvatske i Meksika, u kojem je momčad Nike Kovača porazom 3:1 završila nastup u Brazilu.

"Tužna noć u kojoj Hrvatska nije igrala svoj nogomet, u koji smo vjerovali. U prvom dijelu je to bilo koliko toliko dobro, no u drugom se to raspalo", rekao je Vlaović nakon susreta.
 
"Zanimljivo da se to dogodilo nakon što je ušao Kovačić umjesto Vrsaljka, a Pranjić je otišao na lijevi bok. Bila je to dobra ideja, ali reakcija je bila loša", nastavio je.
 
Nedostajalo je agresivnosti
 
Kao glavni problem vidi sljedeće: "Nije bilo agresivnosti, lako su nas probijali po sredini terena i osvajali lopte."
 
"Vidjeli smo čak i rasprave o tome tko je trebao ići na koju loptu, što definitivno nije naša igra", dodao je Vlaović.
 
"Mislim da smo u prvom dijelu pokazali da možemo igrati, falilo je uz agresivnost dubinskih lopti, kod jedne takve akcije smo zabili gol, to je klasični primjer kako je to trebalo izgledati", naglasio je bivši napadač hrvatske reprezentacije.
 
Posebno je istaknuo: "Primili smo gol iz prekida, što je način na koji smo mi mislili zaprijetiti."
 
Zasluženi prolazak Meksika
 
I za kraj, smatra da je Meksiko zasluženo među 16 najboljih reprezentacija svijeta: "Igrali su kvalitetno, nisu nam dozvoli da stvorimo previše prigoda, zasluženo odlaze u sljedeću fazu natjecanja."
 
"Na nama je da se analizira na koje će se igrače računati, ima nekih koji su već stari, dolaze mladi, vidjeli smo Rebića koji je fantastično reagirao, tu je Kovačić, ali i ostali", zaključak je Vlaovića.
 
Robert Prosinečki se, pak, nije složio s početnim eksperimentom Nike Kovača. "Probao je s Pranjićem na zadnjem veznom, što se pokazalo kao pogreška", njegovo je mišljenje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.