Wengerova utješna nagrada gladnim navijačima: Arsenal u finalu FA Cupa lovi prvi naslov od 2005. godine!

Foto: Guliver Images/Getty Images

ARSENE WENGER i njegovi Topnici u lovu su na prvi trofej nakon devet godina mukotrpne suše. Navijači Arsenala nadaju se da će njihova momčad napokon nešto osvojiti, nakon godina poraza, ispadanja, prosječnosti i razočaranja. U igri je naslov pobjednika FA Cupa, a s druge strane stoji Hull City.

"Nedavno ste me pitali što bih više želio? Igrati u Ligi prvaka ili osvojiti Fa Cup? Rekao sam vam; i jedno i drugo. Prvo smo već obavili, a sada je na redu da uspješno završimo nastup u drugom natjecanju. Svaku utakmicu želim pobijediti, bilo da je riječ o prvenstvenoj utakmici ili finalu FA Cupa. Sasvim svejedno", rekao je Arsene Wenger.

Hull se pak nada da će pobjedom protiv Arsenala doći do prvog trofeja još od 1966. godine, kada su bili prvaci Treće divizije engleske lige.

"Arsenal je apsolutni favorit, ali ovo je finale FA Cupa. Mi moramo vjerovati u sebe, moramo vjerovati u mogućnost da možemo srušiti snažnijeg protivnika. Sjetite se samo kako je to Wigan učinio prošle sezone. Upravo njihovo osvajanje FA Cupa daje mi nadu da i mi to možemo ponoviti", rekao je trener Hulla, Steve Bruce.

Hull je sezonu završio na 16. mjestu, ali plasmanom u finale FA Cupa igrači Stevea Brucea osigurali su nastup u Europi. U slučaju da danas osvoje trofej, automatski će igrati u skupini Europa lige, dok u slučaju da Arsenal osvoji trofej skupinu Europa lige lovili bi kroz treće kolo kvalifikacija.

Utakmica je danas na rasporedu od 17 sati.

Zbog vas smo i na Facebooku. Pratite nas!

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.