Zagreb izgubio dobivenu utakmicu, Goluža: Treba biti frajer kada se gubi!



BAŠ kao što je i Denis Špoljarić rekao. Zagrebaši su imali Füchse na pladnju, ali su odjednom prestali igrati. Odnosno, iskustvo je presudilo. Co Zagreb upisao je četvrti poraz u rukometnoj Ligi prvaka. Žal za pobjedom ostaje utoliko veća, jer su Zagrebaši u jednom periodu igre imali vodstvo od šest golova prednosti, ali ni to im nije bilo dovoljno da poraze njemačku momčad.

Gdje je puklo? Trener gostiju Dagur Sigurdsson pokušavaju je cijelu utakmicu pronaći dobitnu formulu za Zagreb, isto kao i u prvoj utakmici odigranoj u Berlinu, gdje mu se momčad podigla iz mrtvih nakon ulaska Ikera Romera u drugom poluvremenu. Ovog puta Romero nije bio dobitna kombinacija, već agresivna 3-3 obrana Füchsea koja je u potpunosti zbunila Golužine "bebe".

Zagrebaši su utakmicu otvorili furiozno. Granitna obrana zaustavila je Christophersen i Igropula, pa je Sigurdsson u desetoj minuti utakmice poslao Romera na parket. Međutim, Španjolac ja naišao na čvrsti blok, a obranama se iskazao i Filip Ivić.

Tada je proradila Zagrebova kontra i tu je priči bio kraj, barem što se tiče prvog poluvremena. Na odmor se otišlo s 12:9 za Zagreb, a po povratku na teren Horvat i ekipa krenuli su još agresivnije i dominantnije. Međutim, pri rezultatu 19:13, sve je krenulo po zlu. Prvo je Sigurdsson postavio famoznu 3-3 obranu koja je bila enigma za domaću momčad.

Njemačka 3-3 obrana prelomila utakmicu

Budući da su Nijemci postali agresivniji, Zagrebaši su počeli raditi pogreške u napadu, a ako pridodamo dva nepotrebna isključenja shvatit ćemo zašto je Füchse nevjerojatnom serijom od 7-1 došao do 20:20.


Goluža je svim silama pokušavao natjerati svoje igrače da idu okomito na gol, da koriste prazan prostor, ali Füchse je znao zaustaviti svaki pokušaj mladih rukometaša. Naravno, Sigurdssonu je dosta pomogla i duža klupa, pa je tako imao tu privilegiju da odmori Romera na pet minuta, pa da ga vrati u igru, dok je Goluža svog prvog "topnika", Luku Stepančića, koristio dokle je išlo.

Upravo je Stepančić bio najefikasniji u redovima Zagreba, dok je goste predvodio sjajni vratar Silvio Heinevetter, koji je upisao 20 obrana.

Bez obzira na poraz, Zagreb je pokazao zašto se od ove ekipe očekuju vrhunski rezultati u naredne dvije-tri godine, a na njima je da se iskažu već u sljedećem kolu kada gostuju u Mađarskoj kod Pick Szegeda.

Špoljarić: Valjda će uprava zadržati ove mlade igrače na okupu, ali ovo je Hrvatska - sve je moguće

Denis Špoljarić vratio se u Zagreb nakon dugo vremena, ali ovog puta glumio je "neprijatelja". Bivši ministar obrane hrvatske rukometne reprezentacije odradio je solidnu partiju, a nakon utakmice pohvalio je mladu momčad Zagreba, kao i Luku Stepančića koji ga je u nekoliko navrata izvrtio u napadu.


"Stepančić ima strašan udarac i brz je za svoju visinu. Tu je i Mandalinić, ma ima ih i više. Ne bojim se ja za naš rukomet", rekao je vidno raspoloženi Špoljarić, koji se odmah bacio na analizu susreta.

"Imali su nas na pladnju, ali su odjednom prestali igrati. Mi smo promijenili obranu i nisu više igrali, stali su. To je normalno zato što su oni još uvijek mladi. Ja ih za dvije-tri godine vidim u vrhu europskog rukometa. Ako imaju ugovore, a čujem da imaju, na tri-četiri godine, mislim da im je to dovoljno da naprave nešto sada u karijeri. Do 22-23 godine igraš i napreduješ, a kasnije kako bude. Nadam se da je uprava Zagreba pametna i da će ih zadržati, ali ovo je Hrvatska - sve je moguće", uz smijeh je nadodao Špoljarić.

Sigurdsson: Zagreb mora biti ponosan na ovu momčad

Osim Špoljarića, Zagreb je pohvalio i trener Füchsea Dagur Sigurdsson.

"Ovo je bila odlična utakmica. Imam veliko poštovanje prema ovom klubu, a Zagreb mora biti ponosan na ovu momčad. To je fantastična i skromna ekipa. Vi znate da plaćate cijenu njihove mladosti. To je momčad u stvaranju. Evo, pomislili su da je utakmica gotova i to je bila neobična situacija za njih. Mi smo promijenili obrani i nisu se snašli. To vam je neiskustvo", poručio je Sigurdsson.

Goluža: Bili smo ko' krave

Trener Zagreba Slavko Goluža došao je na novinsku konferenciju pognute glave.


"Što reći", pitao se Goluža. "Ne volim gubiti, ovo mi je jedan od najtežih poraza. ovo je težak poraz, za mene osobno. Bili smo ko' krave", u dahu je ispričao strateg Zagreba.

"Mislim da smo ok stajali do 40 minute. Tada smo promašili jedan zicer, dali smo im još jedan poklon, pa nepotrebne dvije minute isključenja i tu nam se razbio ritam. Ganjali smo rezultat, a nama su samo trebali bodovi. Mi smo ih vratili u žive. Nismo išli okomito na gol, na kraju smo radili nevjerojatne pogreške. Olako smo primali golove, utakmica se ne može dobiti u napadu", rekao je Goluža.

"Sad se moramo vaditi na Szegedu, pa čekati Dinamo i Schaffhausen. S ovom bismo pobjedom imali mirniju pripremu, ali što je tu je. Ovaj poraz jako boli, nitko ne voli poraz, ali od plakanja nema ništa. Treba pokazati karakter i skupiti glave. Treba biti frajer kada se gubi. Svi moraju dati svoj doprinos na idućoj utakmici. Ganjali smo rezultat, umjesto da stanemo. Nama je trebalo samo jedan razlike", za kraj će razočarani Goluža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.