Zagreb se oprostio od Lige prvaka, ali ne odustaje od žalbe: "Mora biti sankcija!"

Foto: Ronald Goršić /  Cropix

IAKO neće vidjeti Top 16 Lige prvaka, rukometaši CO Zagreba ne odustaju od nove žalbe.

Europska rukometna federacija (EHF) jučer im je odbila i drugi prigovor na utakmicu s Dinamom iz Minska (23:25). Podsjetimo, Zagrebaši su tražili da se utakmica, zbog materijalne povrede pravila (gosti su postigli pogodak iz akcije u kojoj je sudjelovao isključeni igrač, op.a.), registrira u njihovu korist 10:0, čime bi ostali u igri za Top 16 Lige prvaka, a odvjetnik Zagreba Alan Stjepko Sorić najavljuje da će spor nastaviti pred trećestupanjskom komisijom.

"Naša žalba, doduše, je odbijena, ali neke stvari koje smo mi tvrdili su potvrđene. U prvostupanjskom postupku smo uspjeli dokazati činjenično stanje i kršenje pravila igre. U ovom žalbenom postupku, premda je naša žalba odbijena, utvrđeno je da je to kršenje pravila takvo da bi u određenim slučajevima povlačilo sankcije. Međutim, žalbena komisija je utvrdila da kršenje pravila nije bilo takvo da bi utjecalo na konačan rezultat utakmice. Ostaje nam dokazati u arbitražnom postupku da je to kršenje pravila utjecalo na rezultat pa onda mora biti i sankcija"

Ako Arbitražni sud i prihvati njihov zahtjev, mogla bi to biti pirova pobjeda jer će se do tada već igrati Top 16 Lige prvaka.

"Skoro sigurno je da će se igrati Top 16 prije nego ovdje bude donesena konačna odluka. To je kompliciraniji postupak i traje duže pa ne očekujem da bi nekakva konačna odluka bila donesena za mjesec ili mjesec i pol"

Idemo do kraja s ovim predmetom, jer je to stvar principa, dodaje Sorić.

"Očekujemo da će arbitražni sud voditi računa o tome da se poštivaju pravila igre i da se kršenje pravila principa. Koliko će sama odluka utjecati na daljnje sudjelovanje kluba u Ligi prvaka teško je reći, ali očekujemo neku satisfakciju ako ne za sebe, onda za rukomet u cjelini"

Velike nade Sorić polaže u činjenicu da u Arbitražnom sudu uglavnom sjede pravni stručnjaci, a ne činovnici EHF-a što je bio slučaj u prve dvije komisije.

"U prvom i drugom stupnju odluku donose ljudi koji ne moraju biti pravnici što ovdje nije slučaj. Ako gledamo pravnički, neprihvatljivo je da se utvrdi kršenje nekog propisa, a da nema sankcija zato što to nije toliko utjecalo na rezultat"

Inače, CO Zagreb sutra će zaključiti nastup u Ligi prvaka domaćom utakmicom protiv Schaffhausena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.