Zakašnjela prvotravanjska šala: Aršavin u Azerbajdžanu za 2 milijuna eura mjesečno?!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"ANDREJ ARŠAVIN postao je najplaćeniji nogometaš u povijesti, nakon što je s Hazarom iz azerbajdžanskog Lankarana, dogovorio mjesečnu plaću od 2 milijuna eura."

Klub koji je od Dinama izgubio u 1. pretkolu Lige prvaka 2007., prema vijesti koja se bez provjere proširila bespućima interneta, ušao je u povijest tako što će navodno svoj budžet opteretiti izdacima za mjesečnu plaću koja je čak 400 tisuća veća od one koju u Barceloni zarađuje Messi!

U čemu je problem oko ove priče? Ne u tome što interes "Kaspijskog Chelseaja" (kako zbog bogatstva gazde Mubariza Masimova zovu Hazar) za Aršavina datira s kraja ožujka, nego što se vijest s ovim iznosom njegove zarade, prvi put spominje u ruskim medijima 1. travnja, nakon čega je naravno, objašnjena kao prvotravanjska šala!

Aršavinu je ugovor s Arsenalom, gdje je ove sezone skupio jedva troznamenkasti broj minuta, istekao krajem sezone i on je već dogovorio prelazak u Reading, koji je ispao iz prve lige i gdje sa sunarodnjakom Pavelom Pogrebnjakom planira povratak u Premiership.

Naravno, ponuda od 24 milijuna eura godišnje, mnoge ljude od principa natjerala bi da preispitaju dogovor, a kako ne bi Aršavina, kojeg je Wenger zadnjih godinu i pol molio da napusti klub jer na njega ne računa, ali on je radije brao 90 tisuća funti tjedno (najplaćeniji igrač Arsenala!) i nikakvu minutažu, nego da se negdje mora znojiti.

Kako je uopće došlo do toga da se ova priča reaktivira upravo danas, na Aršavinov rođendan? Tako što ju je na osnovu linkova iz ožujka i 1. travnja, pustio jedan francuski portal, a svi ostali preuzeli.

Hazarova službena stranica, kao ni službeni Facebook i Twitter profili, nemaju nikakvu potvrdu ovog posla, koji je navodno "riješen".

Hazar, osnovan tek 2004., vodi proslavljeni Velšanin John Toshack, a gazda "Škverana", kako je nadimak kluba na obalama Kaspijskog mora, želi izgraditi novu momčad oko Aršavina, nakon što je aktualna sezonu završila tek na 8. mjestu i u Ligi za opstanak, sa 16 bodova manje od prvaka i još jednog maksimirskog poznanika - Nefčija.

Priča oko Aršavinovog dolaska za ovu plaću zvuči kao prvotravanjska šala s odgođenim djelovanjem, ili u slučaju istinitosti, konačan dokaz kako je moderni nogomet parodija sporta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.