Zaljubljeni u medalje: Kostelići nikada ne gube na Valentinovo!

Foto: Guliver Images/Getty Images

Video: HRT

"CILJ je medalja, ona zlatna", priznao je Ivica Kostelić ono što oduvijek znaju svi koji drže do olimpijskog projekta Kostelićevih. Oni drugi, ionako nikada neće razumjeti zašto frazetina "olimpijske igre su vrhunac svakog sportaša" uistinu to i znači, kada to kaže Ivica Kostelić. Što god vi mislili o tome, činjenica je da obitelj Kostelić živi u ritmu olimpijskog ciklusa. Vrijedi im, stoga, ponešto i vjerovati kada su Olimpijske igre u pitanju.

Sve je počelo s Janicom....

Priču o obitelji Kostelić znaju i vrapci na grani. Ante Kostelić pretvorio je Janicu i Ivicu u najbolju priču koja se dogodila u svijetu skijanja, a Ivica je u tom odnosu, barem na početku priče, bio malo manje eksponiran. Godine 2002., točnije 14. veljače, Janica je osvojila prvo olimpijsko zlato na Igrama u Salt Lake Cityju, a nakon toga pala su još dva zlata te jedno srebro (superveleslalom). S druge strane, Ivica je tih dana bio više kao potpora.

Četiri godine kasnije, Janica je na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu uzela zlato i srebro, a 14. veljače 2006. Ivica je u kombinaciji osvojio srebrnu medalju, čime je postao prvi hrvatski osvajač olimpijske medalje na nekim Zimskim igrama. Gipsu se ostvario san, bio je to vrhunac njegovog projekta, a na kraju se ispostavilo i vrhunac Janičine karijere. Nedugo nakon Igara u Torinu, Janica se oprostila od skijanja, a tada je iz drugog plana na scenu stupio Ivica, koji je preko noći postao središte davno zacrtanog olimpijskog projekta.

...a završava s Ivicom
 


"Ispunio sam glavni cilj - osvojio sam olimpijsku medalju", rekao je tada mladi Ivica pri povratku iz Torina. Nije ni slutio da će 2010.godine na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojiti dva olimpijska srebra, a kamoli da će se pod stare dane u Sočiju, na sretan datum, 14. veljače, boriti za svoje prvo olimpijsko zlato.

Utrka počinje 07:00 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.