Zelg protiv Rodrigueza na FFC-u u Puli!

Foto: Fight Site, službeni poster

LJETNA stanka Final Fight Championshipa će na zadovoljstvo velikog broja fanova ove ambiciozne borilačke promocije trajati nešto kraće nego što se mislilo. Ono o čemu se već neko vrijeme špekulira, a što su organizatori i najavili, pokazalo se kao istinita informacija - FFC će, naime, prije već najavljene priredbe u Sarajevu 4. listopadu, održati i event u Puli. I to, kako se čini, zaista spektakularan.

Fight Site od čelnika promocije ekskluzivno saznaje da će priredbu 20. rujna u grandioznoj Pulskoj Areni predvoditi jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca Zelg Galešić i bivši UFC-ovac Ricco Rodriguez. Dvoboj bi trebao biti održan u "catch weight" kategoriji do 95 kilograma. S obzirom da je Sarajevo već najavljeno kao FFC7, jasno je kako će brojku sedam sada preuzeti Pula, dok će FFC s Poturkom i Lekom u glavnim ulogama postati osmi event najbolje regionalne borilačke promocije.

U co-main eventu večeri opet ćemo gledati ponajboljeg hrvatskog kick boks teškaša Igora Jurkovića, a njegov protivnik bi, kako saznaje Fight Site, trebao biti Turčin Ali Cenik. Meč koji će zasigurno izazvati mnogo interesa, a također će se naći u glavnom programu FFC-a 7, je dugo iščekivani obračun dva najbolja regionalna kick boksača u kategoriji do 80 kilograma. Zagrepčanin Emil Zoraj i Slovenac Miran Fabjan napokon će se naći na suprotnim stranama ringa. Podsjećamo, ovaj dvoboj trebao se održati već u "super programu" na K-1 WGP Finalu u Zagrebu u ožujku, no zbog ozljede Fabjana Zoraju je u posljednji trenutak promjenjen protivnik. Nema sumnje da bi nam ovaj sjajan meč trebao dati odgovor na pitanje tko je zaista najbolji borac ove kategorije u regiji.

Pula će biti i velik ispit za Riječanina Mladena Kujundžića. "Dynamite" je u tri nastupa na Final Fight eventima ubilježio tri pobjede, no nema sumnje da je Sergei Lascenko ogroman zalogaj i meč koji bi Mladenovoj karijeri mogao dati dodatnu dimenziju. Ukrajinac, koji je do prije dvije godine slovio kao jedan od najboljih teškaša svijeta, u FFC-u ima dva neugodna poraza (Ghita, Brestovac) pa će biti dodatno motiviran pokazati se pulskoj publici u što boljem svjetlu.

Arena će biti i mjesto FFC debija za jednog od najboljih regionalnih velteraša - Srbina Dušana Džakića. Pomalo kontroverzan, ali nesporno vrlo kvalitetan borac će na drugoj strani ringa gledati u Slovenca Primoža Vrbinca. Primož slovi kao najbolji slovenski borac u kategoriji do 77 kilograma pa smo sigurni da nas očekuje vatreni okršaj u Puli.

Organizatori najavljuju da će idućih dana otkriti i ostatak fight carda, a Fight Site vam ekskluzivno donosi i izgled službenog postera priredbe.

FFC08: Zelg vs. Rodriguez - Pula 20.9.

Zelg Galešić (CRO) vs. Ricco Rodriguez (USA), MMA -95kg
Igor Jurković (CRO) vs. Ali Cenik (TUR), KB HW
Emil Zoraj (CRO) vs. Miran Fabjan (SLO), KB - 80 kg
Mladen Kujundžić (CRO) vs. Sergei Laschenko (UKR), KB HW
Dušan Džakić (SER) vs. Primož Vrbinc (SLO), MMA -77kg

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.