Zvijezda je rođena! Sjajni Samo Petje u Japanu ostvario najveću pobjedu karijere

Foto: Fightsite

SAMO PETJE je jedan od najboljih kick boksača svijeta u kategoriji do 70 kilograma. U to uopće više nema sumnje! Ako nam pobjeda na Gloryju u Zagrebu, spektakularan nokaut protiv Mikelića i osvajanje FFC pojasa te pobjeda protiv odličnog Japanca Hinate Wanatabea nisu bili dovoljan dokaz, onda je današnje slavlje protiv Yasuhira Kida definitivna potvrda.

Sjajni Slovenac je u Tokiju na vrlo kvalitetnoj priredbi "Blade" kao dio "co-main eventa" suvereno i vrlo uvjerljivo pobijedio možda i najboljeg japanskog kickboksača u lakoj kategoriji u ovom trenutku. A svi znamo da su Japanci posebno njegovali upravo ovu kategoriju te su u njoj tijekom legendarnih K-1 dana postigli i najviše uspjeha. Masato je dva puta bio K-1 World MAX šampion u konkurenciji tada najvećih boraca svijeta pobjeđujući imena poput Souwera, Kyshenka, Buakawa ili Yamamota.

I sve to Petje je postigao u posljednjih godinu i pol dana. Njegov strelovit uspjeh je krenuo, što je zanimljivo -  porazom. Na FFC-u 6 u Poreču je prilično čisto izgubio od Tea Mikelića. Razočaran svojim nastupom je stisnuo još jače te je obećao sebi da će vrlo brzo doći po osvetu. Nanizao je nekoliko pobjeda po manjim promocijama, a zatim je na FFC-u u svojoj Ljubljani nokautirao velikog rivala iz juniorskih dana - Marija Katića. Uslijedio je još jedan brzi nokaut u Final Fight ringu kada je stradala velika nizozemska kb nada - Kevin Hesseling. To mu je bilo sasvim dovoljno da izbori mjesto u prvom povijesnom meču koji je trebao odrediti prvog FFC kickboksing prvaka. Dobro mu poznata dvorana Tivoli i stari znalac Teo Mikelić trebali su biti velik ispit. No, Petje nije dvojio da će upravo on oko svog pasa ogrnuti pojas. Pun samopouzdanja je nokautirao velikog rivala i uzeo što se nudilo.

Posljednja japanska epizoda je samo potvrda strelovitog uspjeha. Slavlje protiv Wanatabea ga je katapultiralo na 3. mjesto rang ljestvice ove promocije, a današnji novi vrlo uvjerljiv nastup je dodatni korak prema vrhu. Ne bi bilo ništa čudno da već u sljedećem dvoboju Slovenac napadne i Blade titulu.

Nažalost, problemi koji more elitni Glory su znatno prorijedili njihove priredbe stoga Petje nije dobio šansu koju objektivno zaslužuje i u toj promociji. Ipak, ne dvojimo da će ona stići i da će je sjajni Slovenac iskoristiti...

Posebno veseli i interes slovenskih medija koji su u Petjeu prepoznali velikog sportaša i potencijalnu svjetsku zvijezdu. Čak i tamošnji "main stream" mediji redovito prate njegove mečeve te izvještavaju o njegovim uspjesima.

Za kraj mladom kickboksaču možemo samo poželiti što više sreće i zdravlja jer znanja i odlučnosti očito ima! Zvijezda je rođena!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.